12
טארטלטים
זמן הכנה:
45 דק
זמן כולל:
70 דק
רמת קושי: בינונית
פרווה
מצרכים
- 120 גרם מרגרינה - אפשר להמיר לכוס שמן, אבל זה קצת יותר מתפורר
- 1 ביצה
- 180 גרם קמח
- מים לפי הצורך
- 90 גרם אבקת סוכר
- תבניות שקעים קטנות בקוטר של כ -4 ס"מ. או תבניות מתכת אישיות בגודל זהה בערך
- 220 גרם סוכר
- 140 מ"ל מיץ לימון
- 180 מ"ל מים
- 2 כפות קורנפלור
- 3 חלמונים
- 3 חלבונים
- 120 גרם סוכר
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הטארטלטים: במעבד מזון, מעבדים אבקת סוכר ומרגרינה לקרם חלק.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים, אם הוא רטוב מדי, קצת קמח.
הבצק צריך להיות רק ונח לרידוד. לא דביק.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ 1/2 ס''מ.
קורצים עיגולים בקוטר גדול יותר בכסנטימטר מקוטר השקע בחלקו העליון של תבנית השקעים.
מרפדים כל שקע בעיגול בצק, מוודאים כי הבצק נצמד לדפנות היטב.
אין צורך לשמן את השקעים.
בעזרת סכין חדה, נפטרים מעודפי הבצק שמציצים מחוץ לשקע
דוקרים מעט את בסיס הבצק למניעת היווצרות של כיסי אוויר בטארטלט בשעת האפיה.
אופים בחום של 160 מעלות כ-25 דקות עד להשחמה נאה.
מצננים ומחלצים בעדינות מהשקעים.
ניתן להכין את הטארטלטים מראש ולשמור בקופסא אטומה בחוץ לשלושה ימים או בהקפאה לתקופה ממושכת בתנאי הקפאה נאותים.
הכנת קרם הלימון: בסיר קטן מבשלים סוכר, מיץ לימון ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.
מוסיפים קורנפלור ומערבבים. התערובת תסמיך ויתקבל מעין פודינג.
מסירים מהאש ומוסיפים חלמוני ביצים (ההוספה כשהתערובת עוד רותחת גורמת לחלמון להתבשל וממילא אין סיכון כבביצה חיה).
מערבבים היטב עד שמתקבל קרם סמיך וחלק, רצוי לטחון במקל.
ממתינים שהקרם יתקרר ומעבירים לשקית זילוף.
ממלאים בכל טארטלט כמעט עד לשפתו העליונה.
הכנת המרנג: שמים בקערת מיקסר חלבונים ומלח.
מפעילים במהירות הגבוהה ביותר.
כאשר החלבונים הופכים לקצף קל, מתחילים להוסיף סוכר בהדרגה.
מקציפים במשך מספר דקות עד שמתקבלת קציפה נוקשה. (המדד לכך שהמרנג מוכן הוא שהוא לא נשפך בשום אופן, גם לא אם תהפכו ממש את הקערה)
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול או צנטר כוכב ומזלפים מהמרנג על כל טארטלט באופן שיכסה את המלית.
צורבים את המרנג בעזרת ברנר.
בהיעדר ברנר, מפעילים תנור על מצב גריל ומכניסים את הטארטלטים לתנור בחלקו העליון.
משגיחים על הטארטלטים שיגיעו למצב של השחמה - צריבה ולא מעבר.
מוציאים ומקררים.
שומרים במקרר למשך כשלושה ימים.
לא מומלץ להקפיא מרנג, הוא מתכווץ בהקפאה. אפשר להקפיא ללא המרנג ולהוסיף את המרנג קרוב להגשה לאחר הפשרת הטארטלטים עם קרם הלימון.
תנאי אחסון: במקרר שלושה ימים. לא מומלץ להקפיא מרנג, הוא מתכווץ בהקפאה. אפשר להקפיא ללא המרנג ולהוסיף את המרנג קרוב להגשה לאחר הפשרת הטארטלטים עם קרם הלימון.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!