
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
80 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 4 בטטות בינוניות
- 2 תפוחי אדמה
- 1 ביצה
- 1 כף שמן קוקוס (ניתן להמיר בשמן זית / שמן קנולה)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
אופן ההכנה
קולפים וחותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לקוביות גדולות, מבשלים בסיר עם מים על אש גבוהה עד לריכוך מוחלט.
מורידים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
מחזירים את הסיר לאש לכמה דקות נוספות לאידוי נוזלים, ומערבבים תוך כדי על מנת למנוע חריכה.
מרסקים לפירה, עדיף בעזרת מועך או מזלג ( ולא במעבד מזון שפוגע במרקם של הפירה).
מוסיפים כף שמן קוקוס, ביצה ותבלינים ומערבבים היטב. בודקים אם יש צורך לתקן טעמים ומתבלים עוד בהתאם.
המרקם הרצוי הוא של פירה סמיך ויציב . אם הפירה עדיין לא מספיק סמיך, ניתן להוסיף 2 כפות קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה.
מעבירים למקרר עד לקירור והתייצבות.
לאחר הקירור, מעבירים לשקית זילוף ( אופציונאלי : מחברים צנטר כוכב לקצה השקית) ומזלפים נשיקות גדולות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
יש לקחת בחשבון שהנשיקות מאבדות בערך חצי מהגודל שלהן בזמן האפיה!
אופים בחום של 200 מעלות בערך 45 דקות, עד להזהבה קלה וקבלת קרום מוקשה.
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!