
6
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
60 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 110 גרם עוף טחון
- ½ כוס שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 בצל גדול, כתוש (מחולק)
- 1 ביצה
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור טחון
- 8 ירכי עוף גדולים ללא עצם ( סה"כ כ 1130 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 עלה דפנה
אופן ההכנה
בקערה בינונית מערבבים את העוף הטחון, שיבולת שועל, ¼ מהבצל הכתוש, ביצה, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
שמים ירך עוף אחד על משטח העבודה וממלאים עם 2 כפות מתערובת המילוי. עוטפים את העוף סביב המילוי וקושרים עם חוט מטבח. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי העוף. מפזרים מעט מלח ופלפל סביב העוף מבחוץ.
מחממים שמן זית במחבת סוטאז' גדולה. מוסיפים את העוף ומבשלים עד שמוזהב מכל הצדדים, כ 10 דקות. מעבירים לצלחת. מוסיפים את שאר הבצל הכתוש ואת השום ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את היין, רסק עגבניות, ואת עלה הדפנה. מעבירים בזהירות את העוף מהצלחת ומניחים בתוך הרוטב. מכסים ומביאים לרתיחה . אחרי שרותח, מנמיכים את האש, ומבשלים ללא כיסוי עד שהעוף מתבשל לגמרי, כ 35 דקות. בעזרת מדחום בודקים את פנים העוף כדי לוודא שהוא מעל ל 73 מעלות.
מגישים מעל לנודלס, פירה, או אורז.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!