האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אבוקדו ממולא דג מעושן

4

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מנה מרשימה ובריאה שמתאימה לבאנץ' או למנת פתיחה, דלת קלוריות ודלת פחמימות. ניתן להמיר את החלב בתחליף פרווה אם רוצים.

מצרכים

  • 225 גרם דג מעושן
  • 4 ביצים קשות
  • ¼ כוס חלב
  • ¼ כוס מיץ ליים (או לימון)
  • ¼ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ⅓ כוס שמן
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 אבוקדו גדולים ובשלים
  • לעיטור (לא חובה): פלפל אדום חתוך / עגבניות שרי חצויות/ נבטים/ בצל סגול

אופן ההכנה

1.

מסירים את הקליפה והעצמות מהדג ומפוררים את בשר הדג בעזרת מזלג.

2.

בקערה עמוקה, מועכים את חלמוני הביצים הקשות עם החלב עד לקבלת מרקם חלק.

 

3.

מוסיפים סוכר, מלח ו-1 כף מיץ ליים.

4.

טורפים פנימה את השמן הצמחי בהדרגה, ככפית בכל פעם. מוסיפים את שמן הזית באותה דרך הדרגתית.

5.

קוצצים את חלבוני הביצים הקשות דק ומוסיפים אותם לקערה, יחד עם הדג. מערבבים בזהירות עד שהתערובת אחידה.

6.

בסמוך להגשה ממש, חותכים את האבוקדו לחצי, מסירים את הגלעינים וממלאים את השקע בתערובת הדג.

7.

מעטרים בפלפל אדום חתוך / עגבניות שרי חצויות/ נבטים/ בצל סגול לפני ההגשה, ומניחים את יתר מיץ הליים במרכז השולחן כדי שכל סועד יוכל להוסיף לפי טעמו האישי.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן