האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

אגסים מבושלים בתפוז וג'ינג'ר

4

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
23 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

המתכון הזה מושלם במיוחד כשהאגסים בשיא העונה. השתמשו בגלידה פרווה לארוחה בשרית או בגלידת קוקוס, או פשוט תוותרו על ה"גלידה" אם תרצו (למה שתרצו לעשות את זה – אני לא מבינה, אבל כל אחד וההעדפות שלו, במיוחד אם החלטתם שזה הולך להיות קינוח בריא:).
האגסים מבושלים בציר של מיץ תפוזים, מים, סוכר (בכמות לא מוגזמת), קורט מלח וג'ינג'ר. שורש ג'ינג'ר טרי זמין לאורך כל השנה. הג'ינג'ר הוא תבלין ארומטי, חריף ומתובל – מעולה למוקפצים בסגנון אסייתי ולמגוון מנות פירות וירקות. כשאתם מבשלים עם ג'ינג'ר, כולם יחשבו שאתם שף גורמה ( אני אישית בעד – קיצורי דרך להצלחה תמיד עובדים:).

מצרכים

  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס
  • 1/8 כפית מלח גס
  • 2 אגסי אנז'ו (או אגסים בשלים אך מוצקים מזן אחר) קלופים, חצויים וללא ליבה
  • להגשה (לא חובה): 2 כוסות גלידה פרווה

אופן ההכנה

1.

בסיר בינוני מערבבים מיץ תפוזים, מים, סוכר, ג'ינג'ר ומלח. מביאים לרתיחה.

2.

מנמיכים את האש ומוסיפים את האגסים. מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם, כ-8 דקות. מוציאים את האגסים ומניחים בצד.

3.

מביאים את התערובת שנותרה לרתיחה ומבשלים עד שהיא מצטמצמת ומסמיכה מעט, כ-10 דקות. מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.

 

4.

מגישים כל חצי אגס עם כדור גלידה וכמה כפות מהרוטב המסונן.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

משמשים מסוכרים

פרנץ' טוסט אישי אפוי עם בננות מקורמלות

רסק תפוחים ביתי

פירות צלויים עם שמן זית וגלידה

פונדו שוקולד פרווה ביתי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן