אורז בתנור

5

מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

כך אני מכינה אורז מושלם ופלאפי, מתכון שתמיד מצליח. אני אוהבת להכין אורז בתנור – וזאת השיטה שמוכיחה את עצמה פעם אחר פעם, ועובדת עם כל כמות וסוג אורז. עם 6 ילדים בבית, אנחנו אוכלים המון אורז, אבל כשאני מכינה כמויות גדולות של אורז בסיר אני איכשהוא מוצאת את עצמי כל כך הרבה פעמים מגרדת את האורז השרוף בתחתית הסיר. אורז בתנור הוא טעים וכזה קל להכנה, שיוצא לי להכין אותו בערך כל שבוע. שימו לב לעקוב אחר אופן ההכנה במדויק, הסוד הוא המים הרותחים! אני אוהבת להשתמש בתבנית A4 חד פעמית שחוסך לי עוד כלי לנקות אחר כך:) וכי אני בדרך כלל מכפילה את המתכון, אך אפשר להשתמש בכל גודל וצורה שלי כלי. ניתן להוסיף תבלינים נוספים חוץ מהמלח בשביל אורז בטעמים / או עדשים, גרגרי חומוס ושעועית.

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות אורז (כל סוג)
  • 1/2 כף מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל205 מעלות.

2.

מפזרים את האורז על תחתית התבנית. מוסיפים את המלח והשמן.

3.

שופכים מעל את המים הרותחים, מכסים היטב ואופים במשך 25 דקות עבור אורז לבן או 1 שעה עבור אורז חום.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן