
1
כוס
5 דק'
50 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
זה אמנם דורש שלב נוסף לקלות את השום עבור האיולי הזה, אבל זה בהחלט שווה את ההמתנה. לשום קלוי יש טעם עדין יותר משום טרי, מה שהופך את האיולי הזה למושלם למריחה על סנדוויצ'ים והמבורגרים, או כמטבל מעולה לחלות.
השתמשו במיונז איכותי תוצרת בית או קנוי, עדיף מיונז שמבוסס על שמן זית כתית מעולה.
מצרכים
- 1 ראש שום
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס מיונז רגיל או על בסיס שמן זית
- גרידת לימון אחד
- קורט רוטב חריף
- 1 כפית מיץ לימון (אופציונלי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
חותכים כ-1/4 ס"מ מראש השום, כך שהחלק העליון של השיניים נחשף. מטפטפים שמן זית מעל השום החתוך ועוטפים בנייר אלומיניום. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35–45 דקות, או עד שהשום מזהיב קלות, רך מאוד וריחני. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
סוחטים את השום הקלוי מתוך הראש לתוך קערה בינונית ומועכים בעזרת מזלג עד שהוא הופך למרקם משחתי. מוסיפים את המיונז, גרידת הלימון ורוטב החריף, ומערבבים ליצירת מטבל חלק יחסית. אם רוצים מטבל דליל יותר, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
אחסון: מגישים מיד או שומרים בכלי מכוסה במקרר עד 3 ימים.
קרדיט צילום : ג'יימי גלר