אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

6

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

אנטריקוט (ריב איי) הוא אחד הסטייקים הכי פופולריים, עסיסיים ויקרים שיש. זהו נתח עם יותר שיוש מאשר בנתחים אחרים, מה שהופך את הסטייק לרך במיוחד וטעים מאוד.

הגזר הלבן (מוכר גם כשורש פטרוזיליה) במתכון הוא תחליף לצ’יפס הקלאסי, עם טעם מעודן ומעט מתוק יותר  – והוא משתלב בצורה מושלמת עם הבשר.

5 מצרכים בלבד ויש לכם ארוחה חגיגית!

מצרכים

  • 8 גזרים לבנים בינוניים, קלופים
  • 1 ליטר שמן זית
  • 6 סטייקים של אנטריקוט בעובי 2.5 ס"מ, בטמפרטורת החדר (כ-170–225 גרם כל אחד)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

קולפים את הגזר הלבן לרצועות דקות בעזרת קולפן, עד שלא ניתן לקלף עוד.

2.

מחממים שמן זית על חום בינוני-גבוה.

3.

מטגנים את רצועות הגזר הלבן בכמה נגלות, כ-2–3 דקות, עד שהן מזהיבות.

מוציאים לנייר סופג ומפזרים מעט מלח. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.

4.

מחממים מחבת גריל על חום גבוה.

5.

מתבלים את הסטייקים היטב במלח ופלפל.

6.

צולים כל סטייק 4–5 דקות מכל צד, לדרגת מדיום רייר.

7.

מניחים לסטייקים לנוח 5 דקות לפני ההגשה או הפריסה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

טאג'ין טלה

נקניקיות עם סלסת תירס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן