האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

אפל פריטרס – סופגניות תפוחים

16

אפל פריטרס

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
22 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

סופגניות תפוחים קריספיות הן קינוח מטוגן מושלם לחנוכה. הבלילה מורכבת מחצי קמח אורז וחצי קמח רגיל, והתוצאה היא סופגניות קלילות ופריכות, כמעט כמו טיגון בטמפורה.

השתמשו בתפוחים מוצקים, מכיוון שהם שומרים על מרקמם במהלך הטיגון.

 

מצרכים

  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 1/2 כוס קמח אורז
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים קרים מאוד
  • 450 גרם תפוחי עץ מוצקים (סמית או פינק ליידי)
  • 1/2 1 כוסות שמן רגיל או שמן זית
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות קינמון טחון

אופן ההכנה

1.

מרפדים צלחת בכמה שכבות של נייר סופג.

 

2.

בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קמח האורז, הביצה, ו-1/3 כוס מים. טורפים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת חלקה; הבלילה תהיה די סמיכה.

3.

מוסיפים את יתרת המים ומערבבים שוב עד שהמים נטמעים בתערובת.

4.

מוסיפים את חתיכות התפוחים ומערבבים עד שהן מכוסות בבלילה.

5.

בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון.

 

6.

במחבת גדולה וכבדה, יוצקים שמן זית ומחממים על אש בינונית. כשהשמן מגיע ל-185 מעלות (נמדד בעזרת מדחום לטיגון עמוק), שופכים 1/3 כוס בלילה למחבת.

בעזרת 2 מזלגות מפרידים בזהירות את התפוחים ומשטחים את הבלילה כך שתהיה בעובי של 1/2 ס"מ, כך שתיראה יותר כמו לביבה.

7.

כדי למנוע צפיפות במחבת, מכינים 4-5 סופגניות בכל פעם. מטגנים 3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.

8.

מעבירים את הסופגניות החמות לצלחת המרופדת.

מצפים את הסופגניות בתערובת הסוכר והקינמון. מגישים מיד.

אם תרצו, אפשר גם לטגן בשמן זית כתית מעולה. אבל יש לשים לב לכמה דברים: השתמשו רק בשמן זית כתית מעולה באיכות גבוהה, שמרו על טמפרטורת השמן ב-180 מעלות  או פחות, ופקחו על הטמפרטורה במהלך הטיגון (עם מדחום טיגון עמוק).

קרדיט צילום : ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סופגניות מה שבא להן להיות

ציפוי וניל עשיר

דונאטס חלבי

סופגניית קרם בייגלה

סופגניית קקאו וגנאש חלב

סופגניית חמאת בוטנים ושבבי במבה

סופגניית שנטלי ותות מצופה שוקולד

סופגניית קרם לימון ומרנג

סופגניית קראנץ‘ שוקולד

סופגניית סלמון מעושן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן