
4
מנות
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
60 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
פפריקה הוא אחד מהתבלינים היומיומיים שמוסיפים צבע וטעם לאוכל. אנחנו אוהבים במיוחד את הפפריקה המעושנת, אבל אתם יכולים להשתמש גם עם פפריקה מתוקה או חריפה, איך שאתם הכי אוהבים. הפפריקה עשירה בנוגדני חמצון שעוזר להילחם במחלות כרוניות.
אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם במתכון הזה, אנחנו הכי אהבנו פירורי פנקו בגלל הקריספיות. אתם יכולים גם להכין פירורי פנקו בעצמכם מכיכר לחם מקמח מלא .
כדי למקסם את הקריספיות של הפנקו, ניתן לטגן אותו קלות במחבת או בתנור עם זילוף קל של שמן זית לפני שמצפים את העוף.
מצרכים
- 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים / או 4 כוסות כרובית קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה, עדיף מעושנת
- 1 כפית מלח גס, מחולק
- פלפל שחור
- 680 גרם חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לרצועות או לנגיסים בגודל 4-8 ס'מ
- 1 חלבון ביצה טרוף עם 1 כף מים
- ½ 2 כוסות פירורי פנקו (או פירורי לחם)
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- לעיטור: פטרוזיליה 'קצוצה, פלחי לימון
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את הכרובית על התבנית ומערבבים עם שמן זית, פפריקה מעושנת, ½ כפית מלח גס, ופלפל. צולים בתנור ומערבבים מידי פעם.
2.
בינתיים, מתבלים את חזה העוף ב ½ כפית מלח גס ופלפל. מכינים קערה אחת עם תערובת חלבון הביצה וקערה נוספת עם פירורי הפנקו מעורבבים עם הפטרוזיליה. טובלים את העוף בחלבון, ואז בפנקו.
3.
אחרי 30 דקות שהכרובית נאפית בתנור ומשחימה קלות, מזיזים את הכרובית לצד אחד של התבנית ומוסיפים את העוף בצד השני.
4.
צולים למשך 20 דקות או יותר, עד שהעוף מבושל, הופכים את העוף לצידו השני באמצע האפיה.
5.
מפזרים מעט מלח על העוף לפני ההגשה.
הצעת הגשה: מגישים עם קטשופ ביתי / טחינה / חרדל / ריבת משמש.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!