
20 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
מנה איטלקית של כדורי אורז גבינות ופטריות, שמגישים על מצע רוטב רוזה. כמה שיותר סוגי גבינות שתוסיפו – יותר משובח:) אבל ניתן להשמיט חלק.
מצרכים
- 1 כוס אורז מבושל (בסיר פרווה או חלבי)
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
- 100 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה צהובה חתוכה לרצועות / או קוביות קטנות
- לפחות 2 מהגבינות הבאות (ניתן גם להמיר בעוד גבינה צהובה / גבינה לבנה):
- 100 גרם שמנת עיזים
- 100 גרם גבינת פרמז'ן
- 100 גרם גבינת טבורוג/ או טוב טעם
- 100 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 קופסת פטריות טריות, טחונים בעזרת בלנדר מוט
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- מעט טימין ואגוז מוסקט (לא חובה)
- 1 קוביית בזיליקום קפואה / או 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ / 1 כף פסטו מוכן
- 2 שיני שום , מגורדים או כתושים
- 4 כפות + 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
- 1 ביצה, טרופה
- שמן לטיגון עמוק
- 1 כפית שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית אורגנו
אופן ההכנה
כדורי ארנצ'יני: בקערה בינונית מערבבים את האורז, גבינות , פטריות טחונות, אבקת מרק ותבלינים , ו-4 כפות פירורי לחם.
מגלגלים כדורים קטנים שווים בגודלם מהעיסה (אם העיסה לא התגבשה מספיק או מידי רכה, ניתן להוסיף עוד פירורי לחם)
מחממים במחבת עמוקה או בסיר שמן לטיגון עמוק, ומכינים קערה קטנה עם הביצה הטרופה, וקערה נוספת עם 1/2 כוס פירורי הלחם.
טובלים את הכדורים בביצה הטרופה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים בשמן החם, כשהכדורים מתחילים לקבל צבע זהוב - הופכים אותם בעדינות עד שמזהיבים גם בצד השני.
רוטב רוזה: בסיר קטן מטגנים את השום הכתוש בשמן זית , נזהרים שלא יישרף.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת רוטב אחיד.
(לחלופין , אפשר לוותר על הבישול ופשוט לערבב בקערה קטנה רסק עגבניות עם השמנת)
יוצקים את רוטב הרוזה לתוך צלחות אישיות / או כלי הגשה מרכזי , ומעל מניחים את כדורי הארנצ'יני החמים. (נין גם להגיש את הרוטב בנפרד לצד הכדורים כמטבל)
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!