האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בייגל מ-2 מרכיבים

6

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

בצק קסום מ-2 מרכיבים , ללא שלבי הכנה מסובכים והתפחות, ויש לכם בייגל מדהים. נשמע הזוי? – זה עובד באמת! אמנם המרקם הוא לא כמו הבייגל הרגיל בחנויות, אבל זה מתכון כייפי שכלכך קל להכנה שתחזרו להכין שוב ושוב , לבד או ככריך .
הערה: אם רוצים להכין את המתכון הזה עם קמח רגיל, יש להוסיף 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה וקמצוץ נדיב של מלח (כ-1/3 כפית) לקמח.

מצרכים

  • 1/3 1 כוסות (160 גרם) קמח תופח + עוד לקימוח לפי הצורך
  • 2+1 כפות (200 גרם) יוגורט יווני ( אפשר גם ללא שומן)
  • לעיטור: 1/2 1 כפות תערובת תיבול לבחירכם (שומשום / קצח/ מלח גס...)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2.

שמים את הקמח והיוגורט בקערה בינונית. מערבבים בכף עד שהתערובת מתגבשת, ואז לשיםבעשרת הידיים בקערה במשך 1–2 דקות עד שהבצק נהיה חלק.

אם הבצק דביק מדי ללישה, מוסיפים 1–2 כפות קמח נוספות.

3.

מניחים לבצק לנוח 5 דקות.

4.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים ל-6 חלקים שווים.

5.

מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על התבנית. לוחצים באגודל או בשתי אצבעות במרכז כל כדור כדי ליצור חור – כך מתקבלת צורת בייגל. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים עד שנוצרים 6 בייגלים.

6.

מומלץ: מערבבים 2 כפות יוגורט עם 1 כפית מים. מברישים בעדינות את החלק העליון של כל בייגל בתערובת, ומפזרים על כל אחד כ-3/4 כפית מתערובת התיבול.

7.

אופים במשך 15–20 דקות, עד שהבייגלים מזהיבים מעט. מסירים בעדינות מהתבנית. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

לתשומת לב: על פי ההלכה יש ענין לא לאפות לחמים חלביים או בשריים אלא אם כן הם קטנים מספיק כדי שייאכלו בבת אחת, כדי למנוע בלבול .

קרדיט צילום: ג'יימי גלר   | WW SmartPoints™

מתכונים נוספים

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

  1. חגית10:0309/05/2025
    הי, תודה על המתכונים יש תחליף ליוגורט, ללחמניות פרווה?
    • מערכת מניו11:2409/05/2025
      היי חגית! היוגורט נותן את הלחות ואווריריות, במתכונים רבים כשיש יוגורט ניתן להחליף ברסק תפוחים לא ממותק או קרם קוקוס, אבל לא ניסינו במתכון הזה תחליפים פרווה ולא נמליץ בלי לדעת שזה יצליח:)

הוספת תגובה

דילוג לתוכן