
12 יחידות
15 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
ברוסקטה לא חייבת לכלול עגבניות. במקור, זו פשוט פרוסת לחם קלויה עם שמן זית ושום — וזה הבסיס גם למתכון הזה. במקום התוספת הקלאסית של עגבניות ובזיליקום, הלכנו על קישואים מוקפצים ושכבה נדיבה של חומוס קרמי.
מצרכים
- 1 בגט מקמח מלא, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 6 כפות שמן זית, מחולקות
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פתיתי צ'ילי חריף
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1 קופסאת חומוס טבעי (כ-280 גרם)
אופן ההכנה
מחממים את התנור על מצב גריל (חום עליון) נמוך.
מסדרים את פרוסות הבגט בשכבה אחת על תבנית, ומברישים ב-2 כפות שמן זית.
צולים 4–8 דקות עד שהן מתחילות להשחים. הופכים, מברישים שוב ב-2 כפות שמן זית וצולים 4–8 דקות נוספות, עד להשחמה יפה. מניחים בצד.
במחבת רחבה, מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות על חום בינוני-גבוה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות, עד שמתחיל להתרכך.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה, עד שעולה ריח.
מוסיפים את הקישוא ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא רך אך שומר על מעט קראנץ'.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הצ'ילי, המלח והפלפל לפי הטעם.
להגשה: מורחים כף גדושה של חומוס על כל פרוסת בגט, ומניחים מעל כף מתערובת הקישואים. מגישים מיד.
הצעת הגשה: הגישו כמנת פתיחה או אפילו כארוחה מלאה – הכינו סנדוויץ': מרחו חומוס על שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה, הוסיפו פרוסות עגבנייה ואבוקדו , וכשליש כוס מתערובת הקישואים. סגרו עם הפרוסה השנייה, חתכו לחצי, והגישו לצד סלט ירוק – לארוחה צמחונית קלילה ומזינה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!