ברוסקטה קישואים

12 יחידות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

ברוסקטה לא חייבת לכלול עגבניות. במקור, זו פשוט פרוסת לחם קלויה עם שמן זית ושום — וזה הבסיס גם למתכון הזה. במקום התוספת הקלאסית של עגבניות ובזיליקום, הלכנו על קישואים מוקפצים ושכבה נדיבה של חומוס קרמי.

מצרכים

  • 1 בגט מקמח מלא, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 6 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פתיתי צ'ילי חריף
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 קופסאת חומוס טבעי (כ-280 גרם)

אופן ההכנה

1.

מחממים את התנור על מצב גריל (חום עליון) נמוך.

2.

מסדרים את פרוסות הבגט בשכבה אחת על תבנית, ומברישים ב-2 כפות שמן זית.

3.

צולים 4–8 דקות עד שהן מתחילות להשחים. הופכים, מברישים שוב ב-2 כפות שמן זית וצולים 4–8 דקות נוספות, עד להשחמה יפה. מניחים בצד.

4.

במחבת רחבה, מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות על חום בינוני-גבוה.

5.

מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות, עד שמתחיל להתרכך.

6.

מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה, עד שעולה ריח.

7.

מוסיפים את הקישוא ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא רך אך שומר על מעט קראנץ'.

8.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הצ'ילי, המלח והפלפל לפי הטעם.

9.

להגשה: מורחים כף גדושה של חומוס על כל פרוסת בגט, ומניחים מעל כף מתערובת הקישואים. מגישים מיד.

הצעת הגשה: הגישו כמנת פתיחה או אפילו כארוחה מלאה – הכינו סנדוויץ': מרחו חומוס על שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה, הוסיפו פרוסות עגבנייה ואבוקדו , וכשליש כוס מתערובת הקישואים. סגרו עם הפרוסה השנייה, חתכו לחצי, והגישו לצד סלט ירוק – לארוחה צמחונית קלילה ומזינה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

טוסט כמו בחנויות

המבורגר הודו בסגנון אסיאתי עם מלפפון מוחמץ ביתי

המבורגר הודו עם רוטב טרטר ספייסי

נקניקיות עם סלסת תירס

טאקוס

המבורגר עדשים מעושן

כריך סלט ביצים עם מלפפון ובזיליקום

סליידר אסאדו

כריך גבינת אדם וירקות

ברוסקטה סלמון מעושן וגבינת עיזים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן