האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

8

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו5 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1 בריסקט (חזה בקר כ-1.1 ק"ג)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 3 תפוחים בינוניים, ללא ליבה וחתוכים לפלחים
  • 1 צרור קטן של טימין טרי או 2 כפיות טימין יבש
  • 2 כוסות מיץ תפוחים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2.

מתבלים את הבריסקט מכל צדדיו בסוכר, מלח ופלפל. מחממים שמן זית בסיר כבד (כגון סיר ברזל יצוק) על אש בינונית-גבוהה. צורבים את הבריסקט 5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3.

מוסיפים את התפוחים לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוסיפים את הטימין ומחזירים את הבריסקט לסיר.

4.

מוסיפים את מיץ התפוחים, מכסים את הסיר ואופים בתנור כ-1.5 עד 2 שעות, עד שהבשר רך.

5.

מוציאים את הבריסקט והתפוחים מהסיר ונותנים להם לנוח.

6.

מעבירים את הסיר לכיריים, מביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם לחצי. יוצקים לקערית או כלי הגשה.

7.

פורסים את הבריסקט לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ, מסדרים על מגש הגשה, מניחים את התפוחים סביב, ומגישים עם הרוטב בצד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

סליידר לביבות תפוחי אדמה וקורנביף

טאג'ין טלה

נקניקיות עם סלסת תירס

צלעות טלה עם שום ונענע

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן