
8
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו5 דק'
2 שעות ו5 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 בריסקט (חזה בקר כ-1.1 ק"ג)
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 תפוחים בינוניים, ללא ליבה וחתוכים לפלחים
- 1 צרור קטן של טימין טרי או 2 כפיות טימין יבש
- 2 כוסות מיץ תפוחים
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
2.
מתבלים את הבריסקט מכל צדדיו בסוכר, מלח ופלפל. מחממים שמן זית בסיר כבד (כגון סיר ברזל יצוק) על אש בינונית-גבוהה. צורבים את הבריסקט 5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
3.
מוסיפים את התפוחים לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוסיפים את הטימין ומחזירים את הבריסקט לסיר.
4.
מוסיפים את מיץ התפוחים, מכסים את הסיר ואופים בתנור כ-1.5 עד 2 שעות, עד שהבשר רך.
5.
מוציאים את הבריסקט והתפוחים מהסיר ונותנים להם לנוח.
6.
מעבירים את הסיר לכיריים, מביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם לחצי. יוצקים לקערית או כלי הגשה.
7.
פורסים את הבריסקט לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ, מסדרים על מגש הגשה, מניחים את התפוחים סביב, ומגישים עם הרוטב בצד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!