האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גזר חריף בסגנון האסלבק

5

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

פרווה

אתם מכירים תפוחי אדמה האסלבק (Hasselback)  – אבל מה לגבי גזרים? לגרסה מיוחדת ויצירתית של הטרנד הזה, חתכנו גזרים בסגנון האסלבק –  תוספת שמשתלבת נהדר עם עוף, בשר או מנות ירקות אחרים.

מצרכים

  • 5 גזרים גדולים, קלופים ועם קצוות מוסרים
  • 2 פלפלים חריפים, מושרים במים חמים
  • 3 פלפלים אדומים קלויים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפיות פתיתי צ'ילי גרוס
  • 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה+ עוד לתיבול הגזרים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח גס + עוד לתיבול
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי, ועוד לתיבול

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2.

מבשלים את הגזרים בסיר מים רותחים במשך 10 דקות, עד שהם מתרככים. מעבירים לקרש חיתוך לצינון.

3.

במעבד מזון או בלנדר טוחנים את הפלפלים החריפים, הפלפלים האדומים הקלויים, השום, פתיתי הצ'ילי, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל – עד לקבלת תערובת חלקה.

4.

מניחים כל גזר בין שני כפות עץ (או מקלות דקים / שיפודי עץ) וחותכים פרוסות בעובי כ-1/2 ס''מ, עד לגובה הכפות כדי לא לחתוך עד הסוף.

5.

משפשפים את הגזרים בשמן זית, מלח ופלפל בנדיבות.

6.

צולים בתנור במשך 20 דקות.

7.

לאחר מכן מברישים את הגזרים שוב בשמן זית, ומורחים עליהם מהרוטב. מחזירים לתנור לקלייה נוספת של 20 דקות, עד שהגזרים שחומים ופריכים בקצוות.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

כרוב סגול שאי אפשר להפסיק לנשנש

סלט פנצנלה עם שאריות חלה

סלט עגבניות עם בזיליקום וצנוברים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן