האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

גרנולה ביתית בריאה

6

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הגרנולה הזאת מכילה פחות סוכר ושומן מאשר גרנולה רגילה. אם אתם מעדיפים אותה מתוקה יותר, אפשר להוסיף יותר פירות מיובשים.

הגרנולה עשירה בסיבים וברזל מהשיבולים, וכן בשומנים בריאים ללב וחלבון מהאגוזים. הפירות היבשים מוסיפים ויטמינים נוספים, ובסך הכל מדובר בארוחת בוקר או חטיף משביע.

אנחנו מכינים את הגרנולה בעצמנו ולא משתמשים בגרנולה ביתית כדי לשמור על הסוכרים טבעיים ומוגבלים, אך הקלוריות עדיין מצטברות, אז כדאי לשים לב לגודל המנה.

מצרכים

גרנולה
  • 4 כוסות שיבולת שועל
  • ½ כפית מלח
  • ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
  • ½ כוס סילאן או סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
תוספות אופציונליות
  • ½ כוס זרעי פשתן
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 1 כוס אגוזי לוז קצוצים
  • 1 כוס פיסטוק
  • 1 כוס קוקוס מגורד
  • ¼ כוס שומשום, גרגרי דלעת או גרגרי חמנייה
תוספות אופציונליות להוספה לאחר האפיה
  • ½ כוס פירות יבשים (צימוקים, דובדבנים, חמוציות, מנגו וכו')
  • ¼ כוס שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-160 מעלות .

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2.

בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל והמלח יחד עם כל תוספת יבשה אופציונלית שבחרתם.

3.

בקערה בינונית, טורפים יחד שמן קוקוס, סילאן ותמצית וניל עד שהתערובת חלקה.

4.

יוצקים את התערובת על שיבולת השועל ומערבבים עד שהכל מצופה היטב.

 

5.

משטחים את תערובת הגרנולה באופן אחיד על התבנית. אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מערבבים ואופים לעוד 15 דקות.

6.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמוסיפים תוספות סופיות ושומרים בכלי אטום.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

גרנולה קוקוס

קרקר קינואה עם זעתר ללא רידוד

משמשים מסוכרים

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

יוגורט יווני קפוא

מלפפונים חמוצים מטוגנים

גרעיני דלעת קלויים

אצבעות מוצרלה מטוגנות

תגובות

  1. אילה12:3213/02/2025
    נראה ממש טוב חיפשתי מתכון כזה אנסה בעז"ה
  2. נעמה16:5709/12/2024
    נראה לי אני אנסה את זה . נשמע טעים

הוספת תגובה

דילוג לתוכן