
6
מנות
5 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הגרנולה הזאת מכילה פחות סוכר ושומן מאשר גרנולה רגילה. אם אתם מעדיפים אותה מתוקה יותר, אפשר להוסיף יותר פירות מיובשים.
הגרנולה עשירה בסיבים וברזל מהשיבולים, וכן בשומנים בריאים ללב וחלבון מהאגוזים. הפירות היבשים מוסיפים ויטמינים נוספים, ובסך הכל מדובר בארוחת בוקר או חטיף משביע.
אנחנו מכינים את הגרנולה בעצמנו ולא משתמשים בגרנולה ביתית כדי לשמור על הסוכרים טבעיים ומוגבלים, אך הקלוריות עדיין מצטברות, אז כדאי לשים לב לגודל המנה.
מצרכים
- 4 כוסות שיבולת שועל
- ½ כפית מלח
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס סילאן או סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס זרעי פשתן
- 1 כוס שקדים פרוסים
- 1 כוס אגוזי לוז קצוצים
- 1 כוס פיסטוק
- 1 כוס קוקוס מגורד
- ¼ כוס שומשום, גרגרי דלעת או גרגרי חמנייה
- ½ כוס פירות יבשים (צימוקים, דובדבנים, חמוציות, מנגו וכו')
- ¼ כוס שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות .
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל והמלח יחד עם כל תוספת יבשה אופציונלית שבחרתם.
בקערה בינונית, טורפים יחד שמן קוקוס, סילאן ותמצית וניל עד שהתערובת חלקה.
יוצקים את התערובת על שיבולת השועל ומערבבים עד שהכל מצופה היטב.
משטחים את תערובת הגרנולה באופן אחיד על התבנית. אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מערבבים ואופים לעוד 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמוסיפים תוספות סופיות ושומרים בכלי אטום.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר