
9
מנות
זמן הכנה:
12 דק'
12 דק'
זמן הכנה כולל:
37 דק'
37 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
אחרי שתכינו בעצמכם גרנולה ביתית לא תחזרו לעולם אל הגירסה הקנויה…
מצרכים
גרנולה
- 4 ½ כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)
- 1/3 כוס שקדים פרוסים
- 2 כפיות קינמון
- ½ כפית מלח (לא חובה)
- ¼ כוס סירופ מייפל
- ¼ כוס מיץ תפוחים
- 1 כף שמן קנולה
- ½ כוס צימוקים
הגשה
- 1 כוס חלב דל שומן, לכל סועד
- פירות יער טריים (לא חובה)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2.
בקערה נפרדת, מערבבים את סירופ המייפל, מיץ התפוחים והשמן. יוצקים מעל לתערובת הקווקר ומערבבים היטב.
3.
משטחים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תבנית בגודל 30 על 38 ס"מ. אופים 25 דקות, ומערבבים פעמיים במשך זמן האפיה.
4.
מצננים את התערובת בתבנית , ואז מוסיפים את הצימוקים.
5.
מאחסנים את הגרנולה בקופסה אטומה.
6.
להגשה: בקערה קטנה שמים חצי כוס גדושה גרונלה, ושופכים מעל כוס חלב. מפזרים מעל פירות טריים, אם רוצים.
הצעת הגשה: מחליפים את החלב עם גביע אחד של יוגורט דל קלוריות .
קרדיט צילום: ג'יימי גלר