האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

דג סול בגריל עם לימון ויין לבן

6

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

זו אחת מהמנות הפשוטות והקלות – ובכל זאת היא עשירה בטעמים. דובר סול הוא אחד מהפינוקים הקולינריים של החיים, ולעיתים קרובות עולה יותר מסטייק ברוב המסעדות. זהו דג לבן, מוצק, בעל טעם עדין, שהכי טוב לשלב אותו עם רוטב לימון ויין. הוא קל לאכילה ולעיכול. זהו נתח דג דקיק במיוחד: אפילו לא צריך שיניים כדי ליהנות ממנו (אבל אל תבזבזו אותו על התינוק!).
בחנות הדגים, סביר להניח שתמצאו סול לימוני או סול אפור שהם הרבה יותר זולים ועדיין טעימים. סול הוא דג נהדר שלא דורש הרבה תיבול כדי להיות מנה מדהימה. רק מעט לימון וחמאה, ותוכלו להכין מנה ברמה של מסעדה תוך זמן קצר.

 

מצרכים

  • 3 לימונים, מחולקים
  • 3 כפות חמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס ציר ירקות או מים
  • 6 פילה סול (כ-900 גרם), ללא עור ועצמות
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.

בסיר קטן מחממים את המיץ מ-2 לימונים, גרידת לימון מ-1 לימון, חמאה, יין וציר ירקות או מים, ומביאים לרתיחה.

2.

מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך 10 עד 12 דקות, או עד שהנוזל מצטמצם בערך לחצי.

3.

בינתיים, מחממים את הגריל בתנור לחום גבוה ומשמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן.

4.

מתבלים את הדג במלח ופלפל וצולים בגריל למשך 6 עד 10 דקות, או עד שהדג מתפרק בקלות ומבושל לחלוטין.

5.

חותכים את הלימון הנותר לפרוסות דקות.

 

6.

מגישים כל פילה עם כמות נדיבה של הרוטב, פרוסות לימון פטרוזיליה

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן