
12
מנות
20 דק'
3 שעות ו40 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
תכניסו כיף ויצירתיות למסיבת חנוכה הבאה שלכם עם בר סופגניות בעבודת יד! הציבו קערות קטנות עם ציפויים ותוספות שונות, ותנו לאורחים שלכם להכין לעצמם קינוחי סופגניות אישיים.
הכינו מראש את בצק הסופגניות ערב לפני המסיבה, אחסנו אותו בשקית אטומה במקרר, והוציאו 1–2 שעות לפני הטיגון. כך תהיו מוכנים לפעולה ברגע שהמסיבה מתחילה.
במקום להשתמש במרית או כף מחוררת, נסו להפוך את הסופגניות עם צ’ופסטיקס. השתמשו בשני צ’ופסטיקס, אחד מכל צד של הסופגנייה, וסובבו בעדינות כדי להפוך את הבצק בשמן החם.
מומלץ לצפות את הדונאטס בציפוי שוקולד מריר
מצרכים
- 310 מ"ל חלב מלא, מחומם ל-32מעלות צלזיוס
- 21 גרם שמרים יבשים פעילים
- 560 גרם קמח רגיל + עוד לקימוח הבצק
- 2 חלמונים
- 1 ביצה שלמה
- 115 גרם חמאה מומסת ומקוררת
- 2 כפיות תמצית וניל
- 50 גרם סוכר
- 1 כפית מלח גס
- 2 ליטר שמן זית או שמן רגיל
- לקישוט : ציפויים + תוספות שאוהבים ( דגני בוקר צבעוניים, שוקולד צ'יפס קטנים, פתיתי שוקולד, בייגלה קצוץ, פירות יער מיובשים, קוקוס מגורד, מרשמלו קטנים, פירורי עוגיות, פירורי ביסקוויטים , סוכריות צבעונית וכו'.)
אופן ההכנה
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומקמחים קלות. מרפדים 2 תבניות נוספות במגבות נייר.
בקערת מיקסר עומד או קערה גדולה מערבבים חלב חם, שמרים וכוס אחת של קמח.
מכסים ומניחים בצד ל-30 דקות.
במיקסר עם וו לישה ובמהירות נמוכה, מוסיפים ביצים, חמאה, וניל, סוכר, מלח ו-3 כוסות הקמח הנותרות.
לחלופין, ניתן לערבב את המרכיבים ביד.
לשים במיקסר או ביד עד שהבצק חלק ואלסטי. אם מכינים סופגניות באותו יום, מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ונותנים לו לתפוח 1–2 שעות עד להכפלת הנפח. לחלופין, משמנים קלות את הבצק, מאחסנים בשקית אטומה ושומרים במקרר עד יום אחד.
כאשר מוכנים להכין את הסופגניות, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר. קורצים דונאטס בגודל הרצוי בעזרת חותכן עוגיות או חותכן לדונאטס. אם משתמשים בבצק שהוכן מראש, יש לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני רידוד וקריצה.
מניחים את הבצק הקרוץ על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה וקמח. נותנים לסופגניות לתפוח בטמפרטורת החדר למשך שעה.
מחממים 2 ליטר שמן בסיר כבד או בסיר הולנדי עם מדחום טיגון, על אש בינונית-גבוהה.
כאשר השמן מגיע ל-182°C, מניחים מספר סופגניות בשמן ומטגנים 2 דקות לכל צד. משתמשים בצ’ופסטיקס כדי להפוך בעדינות את הסופגניות ומטגנים 1–2 דקות נוספות בצד השני. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לתבנית המרופדת בנייר סופג.
מצפים בציפוי וניל עשיר או ציפוי שוקולד מריר ומקשטים בתוספות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר