האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

דונאטס בציפוי סוכר

30

דונאטס

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו25 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

המחשבה על הסופגניות האלו מספיקה כדי לעורר התרגשות ושמחה מתוקה! הסוכר שמתעופף באוויר, הריח המשכר של בצק מטוגן בשמן, ואפילו ההפיכה במחבת – כל זה הופך את ההכנה לחוויה מהנה במיוחד. סופגניות הן מאכל עם כוח משיכה שקשה לעמוד בפניו – מי יכול לסרב להזמנה ליהנות מסופגנייה חמה (או חמש), במיוחד בחנוכה?

הגרסה הזו, המבוססת על שמרים, קלילה ואוורירית, והמאמץ שתשקיעו בעיבוד הבצק בהחלט שווה את זה. אנחנו מאתגרים אתכם להסתפק רק באחת!

מצרכים

  • 1/2 7 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 5 כפיות שמרים יבשים (כ-17 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים חמימים
  • סוכר לציפוי

אופן ההכנה

1.

לישה ידנית:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את מיץ התפוזים, השמן, הביצים והמים החמימים. מערבבים עד שהבצק מתאחד, ואז לשים על משטח מקומח, תוך הוספת קמח במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

לישה במיקסר:
מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד.

2.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה וחצי.

3.

מערבבים עד שהבצק מתאחד, ואז לשים על משטח מקומח, תוך הוספת קמח במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/4 ס"מ בעזרת מערוך.

5.

בעזרת קורצן ליצירת צורת דונאטס קורצים צורות. אם אין לכם חותכן מיוחד לדונאטס - ניתן לקרוץ עידולים בינוניים , ואז בעזרת כלי עגול קטן יותר (כגון פקק מתכת) לקרוץ עיגול נוסף קטן מאמצע העיגול. ומניחים על מגבת מטבח נקייה.

6.

לאחר חיתוך כל הבצק, מכסים במגבת למניעת התייבשות ומניחים לתפוח עוד 20 דקות.

7.

מרפדים תבנית בנייר סופג ומניחים בצד.

 

8.

ממלאים סיר עמוק בשמן לעומק של 5–7 ס"מ ומחממים על אש גבוהה. עובדים בקבוצות של 5–6 סופגניות בכל פעם, מטגנים 1–2 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר סופג.

9.

מגלגלים את הסופגניות החמות בסוכר ומגישים מיד.

 

טיפ:
שאריות בצק ניתן לאסוף, להתפיח במשך 20 דקות, ולאחר מכן לרדד ולחתוך שוב. לחלופין, אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהקפיא למשך עד חודש. כשמוכנים לשימוש, מפשירים במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני רידוד וחיתוך.

סופגניות מטוגנות ניתן גם להקפיא למשך עד חודש לפני ציפוי בסוכר. כשרוצים לאכול, מחממים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 15 דקות, מגלגלים בסוכר ומגישים חם.

Source: And Then There Was Cake 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ציפוי וניל עשיר

דונאטס חלבי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן