האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

החלות המתוקות של הניה

3 חלות גדולות

זמן הכנה:
25 דק'
זמן הכנה כולל:
3 שעות ו20 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

זה אולי המתכון הכי פופולארי שלי , והוא מוקדש גם לאלה שתמיד מסתבכות במטבח. תוצר של עשרות וריאציות וניסויים, יחד עם טיפים מניסי גולדרייך  – אחרי שתכינו את החלות האלו לעולם לא תרצו לקנות שוב במאפיה:)

מאות נשים כבר הכינו את החלות האלה בהצלחה, ואם תעקבו אחרי ההוראות, גם לכם יצאו חלות מושלמות.

מצרכים

בצק
  • 1,270 גרם קמח
  • 1/2 1 כוסות סוכר (אפשר להפחית)
  • 3 כפות שטוחות שמרים יבשים
  • 4 כוסות מים חמימים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה
ציפוי
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות סילאן
  • שומשום
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1.

בקערת המיקסר שמים את הקמח , השמרים , הסוכר, והמים ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.

2.

לאחר דקה, מוסיפים את השמן, מלח, דבש, וביצה.

ממשיכים ללוש על נמוך רבע שעה (לא פחות!).

3.

לאחר רבע שעה עוצרים את המיקסר, ומשאירים את הבצק לנוח בקערת המיקסר למשך רבע שעה.

4.

לשים 3 דקות נוספות.

5.

משמנים מעט את הידיים , מחלצים את הבצק מהוו לישה, ומייצרים בעזרת הידיים המשומנות כדור בצק יפה בתוך הקערה.

עוטפים היטב את הקערה בנילון נצמד .

מתפיחים במשך שעה וחצי לפחות.

6.

לאחר שהבצק תפח, "מורידים" את האויר בעזרת הידיים.

לוקחים 4 עיגולים בגודל אגרוף בכל פעם (את שאר הבצק משאירים מכוסה עד שמוכנים להתעסק איתו), משמנים אותם , ויוצרים מכל כדור עיגול . שמים לב ליצור מכל ארבעת הכדורים עיגולים שווים בגודלם.

7.

מרדדים כל עיגול לעלה (אם הבצק נדבק לשיש, אפשרי לשים מעט שמן על השיש). מגלגלים כל עלה לנקניק שמן, ואז מגלגלים בין הידיים את הנקניק לארוך יותר.

8.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

9.

לקלוע כל 4 נקניקים לחלה בשיטת השני למעלה הראשון לאמצע.

(קליעה על 4 תניב מכמות הבצק הזאת 3 חלות גדולות)

לחלופין, אפשר לקלוע חלות רגילות או לחמניות.

10.

מערבבים את הביצה עם הסילאן בכלי קטן.

מברישים מעל לחלות , ומפזרים שומשום.

11.

מתפיחים שוב את החלות עד להכפלת הנפח - לפחות שעה.

(אני ממליצה לשים בתנור שני אם יש לכם, וכך לא צריך לכסות. אם התייבש, משפריצה מעט מים על הכל)

12.

אופים במדף האמצעי בתנור רותח על חום עליון ותחתון על המעלות הכי גבוהות, עד שהחלות מקבלות צבע (בין 5 ל-10 דקות). אצוי לעמוד ליד התנור ולהשגיח שלא נשרף!

13.

מורידים את המעלות ל-180 ואופים 20 -30 דקות.

14.

מיד כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים מעליהן שמן זית.

מתכונים נוספים

פרנץ' טוסט משפחתי אפוי בתנור

חלה לשבת של סבתא יפה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן