המבורגר בסגנון הוואי

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

34 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

אננס צלוי, מתוק ועסיסי, משתלב נהדר במנות מלוחות – במיוחד לצד בשרים כמו נקניקיות, עוף ובורגרים. השילוב בין המתיקות של האננס לטעמים המעושנים של הגריל יוצר ביס מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו.

מצרכים

  • 1/4 כוס מיונז (אפשר לייט)
  • 1 כף חזרת
  • 1 כף קטשופ
  • 1 בצל סגול גדול, פרוס לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ
  • 4 פרוסות אננס טרי עגולות, ללא ליבה, בעובי כ-1/2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 קציצות המבורגר בקר (כ-115 גרם כל אחת)
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 לחמניות המבורגר
  • 4 עלי חסה רומאית

אופן ההכנה

1.

בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החזרת והקטשופ. מניחים בצד.

2.

מחממים גריל לחום גבוה. מושחים את טבעות הבצל והאננס בשמן זית וצולים כ-3–4 דקות מכל צד, עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. מניחים בצד.

3.

בינתיים, מתבלים את קציצות הבקר במלח ופלפל וצולים כ-8 דקות מכל צד לדרגת מדיום-רייר, או כ-12 דקות מכל צד לדרגת מדיום (או יותר לפי הטעם).

מניחים לבורגרים לנוח כ-4 דקות לפני ההרכבה.

4.

מורחים מהמיונז המתובל על תחתית כל לחמנייה. מניחים מעל חסה, בורגר, בצל צלוי ואננס. סוגרים עם החלק העליון של הלחמנייה ומגישים מיד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

המבורגר סלמון

סלט כרוב עם קראנץ' נודלס

רליש תירס ואבוקדו

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

לחם שטוח על האש

מגש ירקות צלויים

סלט תירס קייצי

כרוב סגול שאי אפשר להפסיק לנשנש

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן