
4
מנות
15 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
רוטב טאבסקו ותבלינים מוסיפים טעם בועט להמבורגרי הודו האסייתיים האלה, עם מלפפונים חמוצים ביתיים שמשלימים את הביס.
מצרכים
- 1/3 כוס חומץ אורז מתובל
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס ג'ינג'ר חמוץ (אופציונלי)
- מלפפונים
- 1 שן שום גדולה, קצוצה דק
- 2 פרוסות לחם לבן
- 450 גרם הודו טחון רזה
- 1/4 כוס גבעולי כוסברה טריים קצוצים
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
- 1/4 כוס עלי נענע טריים קצוצים
- 2 כפות מיץ ליים (או לימון) טרי
- 2 כפיות סוכר
- 1/4 כפית רוטב טאבסקו
- 4 לחמניות המבורגר
אופן ההכנה
מלפפונים מוחמצים: בקערה, מערבבים את החומץ עם הסוכר עד שהסוכר נמס. אם משתמשים בג'ינג'ר, קוצצים אותו.
חותכים מספיק מהמלפפון לרוחב לפרוסות בעובי של 0.3 ס''מ כדי להגיע לכ-1/2 1 כוסות ומוסיפים לחומץ עם הג'ינג'ר, מערבבים היטב.
משרים את התערובת לפחות 30 דקות ועד ל-4 שעות.
המבורגר:מחממים את הגריל.
קורעים את פרוסות הלחם וטוחנים במעבד מזון לפירורים דקים.
בקערה מערבבים את השום עם פירורי הלחם ואת יתר מרכיבי ההמבורגר ביד עד שהתערובת אחידה, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
יוצרים מהתערובת 4 קציצות בעובי של כ-2.5 ס''מ.
מתבלים את ההמבורגרים במלח ופלפל וצולים על רשת משומנת קלות בגובה של כ-12 עד 15 ס''מ מעל הגחלים הלוחשות בגריל, כ-5 דקות מכל צד או עד שהם כמעט מבושלים לגמרי.
מגישים את ההמבורגר בתוך לחמניה, עם המלפפון המוחמץ (מסונן מהנוזלים) והתוספות ורטבים המועדפים עלייכם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!