
4
מנות
10 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
רוטב הטרטר הביתי, מרוח על לחמניות המבורגר קלויות מוסיף טעם ונגיעה מיוחדת להמבורגרי ההודו הנהדרים האלה. ניתן להכין את הרוטב מראש או לשמור אותו לשימוש עתידי.
מצרכים
- 3/4 כוס מיונז
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות בצל סגול קצוץ דק
- 2 כפות שמיר טרי קצוץ
- 1 כף פלפל חלפיניו קצוץ דק
- 1 כף צלפים מסוננים
- 450 גרם הודו טחון
- 4 לחמניות המבורגר, חצויות
- 4 פרוסות בצל סגול
- 8 פרוסות עגבניות
- עלי חסה אדומה או רגילה (כ-30 גרם)
אופן ההכנה
רוטב טרטר: בקערה קטנה מערבבים את המיונז, שמן הזית, הבצל , השמיר, החלפיניו והצלפים.
טורפים את המרכיבים יחד ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים את הרוטב ושומרים במקרר . (ניתן להכין את הרוטב עד יומיים מראש.)
המבורגרים: מחממים מנגל לחום בינוני.
יוצרים מההודו הטחון 4 קציצות בעובי 1.25 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל.
צולים את הקציצות עד שהן עשויות לגמרי, כ-5 דקות לכל צד.
צולים את הלחמניות עד שהן קלויות מעט.
מורחים 1 כף רוטב על החלק התחתון של כל לחמנייה. מניחים מעל את הקציצה, ואז עוד כף רוטב. מוסיפים פרוסת בצל אחת, 2 פרוסות עגבנייה ואת עלי החסה. מכסים בחלק העליון של הלחמנייה.
מגישים לצד עוד מהרוטב.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!