המבורגר סלמון

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

40 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

המבורגרים לא חייבים להיות רק מבשר! סלמון הוא תחליף מעולה לגיוון – טעים, מזין, ומחזיק נהדר בהקפאה לאחר ההכנה.  מושלם לארוחת ערב מהירה שכולם יאהבו – גם בריאה (סלמון עשיר באומגה 3!), גם משביעה, וגם לא כבדה מידי.

מצרכים

  • 450 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות כוסברה
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 2 כפיות חרדל גרגרים
  • 1/2 כפית גרידת לימון או ליים
  • 4 לחמניות מחיטה מלאה, חצויות
  • 1/2 כוס עלים ירוקים (חסה / רוקט/ גרגר הנחלים/ תרד...)
  • 4 כפות מיונז(אפשר לגוון ולהשתמש עם מיונז וואסאבי)
  • 2 צנוניות, פרוסות דק

אופן ההכנה

1.

במעבד מזון שמים את הסלמון, השום, הכוסברה, רוטב הסויה, החרדל וגרידת הליים או הלימון.

2.

מפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת קצוצה גס ואחידה.

3.

יוצרים 4 קציצות, מניחים על תבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (או ללילה).

4.

צולים את הבורגרים על גריל שחומם מראש במשך 12–15 דקות מכל צד. מסירים מהגריל ונותנים להם לנוח 5 דקות.

5.

מניחים כל בורגר בתוך לחמניית חיטה מלאה, מוסיפים מעט עלים ירוקים , כף מיונז , וכמה פרוסות צנונית.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

רליש תירס ואבוקדו

סלט כרוב עם קראנץ' נודלס

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

לחם שטוח על האש

מגש ירקות צלויים

סלט תירס קייצי

כרוב סגול שאי אפשר להפסיק לנשנש

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בננה על האש בסגנון ס'מורס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן