
4
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
31 דק'
31 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
שקשוקה היא ארוחת הבוקר האהובה עליי, אבל לפעמים אני משתוקקת לה דווקא בארוחת ערב! זהו אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר בישראל, שנוצר בהשראה מצפון אפריקה. יש כל כך הרבה דרכים להכין שקשוקה, עם סוגים שונים של עשבי תיבול טריים, ירוקים, גבינות ועוד… אבל הנה הגרסה שלי לשקשוקה. אתם מוזמנים להוסיף גבינת פטה, גבינת עיזים או מוצרלה טרייה למתכון בשלב שמוסיפים את הביצים.
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 6 שיני שום פרוסות
- 1/2 פלפל אדום חריף, ללא גרעינים להפחתת חריפות
- 5 עגבניות עסיסיות קצוצות דק
- 2 ליים סחוטים (אופציונלי)
- 1 כפית תערובת תבלינים גאראם מסאלה
- 1 כוס עלי תרד צעירים
- 4 ביצים
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
אופן ההכנה
1.
מחממים מחבת סוטאז' על להבה גבוהה ומוסיפים את שמן הזית.
2.
מוסיפים את הבצל ומערבבים מדי פעם במשך 3 דקות.
3.
מוסיפים את השום, הפלפל החריף, העגבניות עם כל הנוזלים שלהן, תערובת גאראם מסאלה, מיץ הליים, עלי התרד וחצי כפית מלח. מערבבים היטב.
4.
מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
5.
שוברים את הביצים ומוסיפים לרוטב, כמו בהכנת ביצת עין במחבת.
מפזרים מעל את שארית חצי כפית המלח.
6.
מכסים במכסה או בנייר כסף ומבשלים 4 דקות. מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל בזיליקום.
הצעת הגשה: מגישים לצד לחם כוסמין קלוי – מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, צולים את הלחם 4 דקות מכל צד.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!