
8-10 מנות
15 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
מנה מפתיעה וייחודית עם פרזינטציה מרשימה שמורכבת מעוף מטוגן פריך המתובל בזעתר מזרח תיכוני, לצד וופלים בטעם פלאפל, עשויים מגרגי חומוס. (אם אין לכם מכשיר להכנת וופלים , ניתן גם לטגן את בלילת הפלאפל כפנקייקים – והתוצאה עדיין תהיה מעולה!)
מצרכים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 קופסת שימורי חומוס (כ־425 גרם)
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום מגורדות
- 2 חלבוני ביצה
- 4-6 כפות קמח לבן
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל קאיין (אופציונלי)
- 3 כוסות שמן זית
- 3 חזה עוף ללא עצמות ועור, חתוכים לרצועות קטנות 3 חלבוני ביצה
- 2 כוסות קמח לבן
- 3 כפות זעתר
- 1 כף סומאק
- קורט פלפל קאיין
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס טחינה מעורבבת עם 1/4 כוס מים
- לעיטור: זעתר ושומשום
אופן ההכנה
וופל פלאפל: מחממים תנור ל-90 מעלות. מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים למעבד מזון שמן זית, חומוס, פטרוזיליה, כוסברה, אבקת אפייה, כמון, כוסברה טחונה, בצל, שום, חלבוני ביצה, קמח, מלח ופלפל קאיין.
טוחנים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מחממים מכשיר להכנת וופלים.
מברישים את הפלטות במעט שמן ושופכים לתוכן כמות קטנה של הבלילה, משאירים מקום להתפשטות הבלילה.
כאשר הוופלים מוכנים, מעבירים אותם לתבנית ומכניסים לתנור כדי שיישארו חמים עד להגשה עם העוף.
עוף מטוגן בזעתר: מחממים שמן זית במחבתעמוקה או בסיר, על חום בינוני-גבוה.
מרפדים צלחת בכמה שכבות של נייר סופג.
בקערה שטוחה או צלחת מערבבים את הקמח עם הזעתר, סומאק, פלפל קאיין, מלח ופלפל.
טובלים את רצועות העוף בחלבוני הביצה, ואז מצפים בתערובת הקמח.
כאשר השמן מגיע ל-175 מעלות, מטגנים כמה חתיכות עוף בכל פעם במשך 5 דקות, עד שכל הצדדים פריכים וזהובים.
מעבירים את העוף המטוגן לצלחת עם הנייר סופג. לאחר שחלק מהשמן נספג, מעבירים לתבנית עם הוופלים בתנור לשמירה על חום עד שכל העוף מטוגן.
הרכבה: מניחים את הוופלים על צלחות אישיות או על מגש, ומעל כל וופל מניחים חתיכת עוף. מטפטפים בנדיבות טחינה על העוף ומפזרים מעל שומשום / זעתר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!