וופל / פנקייק קייל וריקוטה

10

וופלים

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

20 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

אנחנו אוהבים לכלול ירקות בארוחת הבוקר שלנו, והמתכון הזה לוופל היא אחלה דרך לעשות את זה! אך אל תסתפקו רק בארוחת בוקר – הוופלים המלוחים האלה (שניתנים להכנה גם כפנקייק) ישתלבו נהדר גם בארוחת ערב עם ביצת עין או לצד סלמון מעושן. טיפ: הכינו מראש והקפיאו במנות בודדות. כשרוצים ארוחה או נשנוש מהיר – מוציאים מהמקפיא ומחממים בטוסטר.

מצרכים

  • 3/4 1 כוסות קמח מלא או כוסמין
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 1 כוסות קייל קצוץ
  • הצעת הגשה: 1 כפית סילאן / סירופ מייפל/ דבש, ומעט פתיתי פלפל אדום

אופן ההכנה

1.

בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח ופלפל.

2.

יוצרים גומה באמצע התערובת ומוסיפים את הריקוטה, חלב, ביצים, וחמאה.

מערבבים היטב.

3.

מוסיפים את הקייל ומערבבים.

4.

מחממים מכשיר להכנת וופל בלגי (או מחבת , אם מכינים פנקייקים), אם המכשיר שלכם לא נון-סטיק, משמנים מעט.

יוצקים כ-1/2 כוס מהבלילה כל פעם, ומבשלים עד שמשחים קלות (אם מכינים פנקייק - הופכים באמצע הבישול).

מגישים עם זילוף של סילאן ומעט פתיתי פלפל אדום.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ברוסקטה קישואים

סלט פנצנלה

פוקאצ'ות

גביניות מלוחות

גרנולה קוקוס

טוסט כמו בחנויות

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן