
3
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
10 דק'
10 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הצורה הטובה ביותר להכין חומוס ביתי היא מגרגירי חומוס מבושלים עשויים היטב, אבל זה אומר שצריך להשרות את החומוס במשך לילה ואחר כך להרתיח אותם לעוד כמה שעות, אבל אם אתם רוצים לקצר את התהליך אפשר לגמרי להשתמש בחומוס משימורים! בחרו בקופסת שימורי גרגירי חומוס המיועדים להכנת חומוס (ולא מיועדים לאכילה כמו שהם).
אנחנו ממליצים להגיש את החומוס עם התוספות האהובות עלייכם! ניתן להפוך את הממרח הפשוט הזה לארוחה עיקרית מלאה או למנה ראשונה מרשימה.
מצרכים
- 1 (425 גרם) קופסת שימורי גרגירי חומוס
- 1/2 כוס טחינה שומשום טהורה 100%
- 2 שיני שום
- 1 סלק קטן צלוי, חתוך לרבעים
- מעט מלח
- שמן זית
תוספות אופצוינאליות
- גרגירי חומוס קלויים
- ביצים עלומות
- זיתים מגולענים
- גבינת פטה מפוררת
שמן מתובל
- שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- פטרוזיליה טריה קצוצה וכתושה
- פתיתי פלפל אדום
- פפריקה
- מלח
אופן ההכנה
1.
חומוס סלק: בבלנדר ידני או במעבד מזון מערבבים את גרגירי החומוס, טחינה, שום, מיץ לימון, וסלק. טוחנים עד לקבלת ממרח חלק, ומוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לטחון תוך כדי שמוסיפים בהדרגה כ-1 כף שמן זית.
2.
הגשה: מורחים את החומוס על צלחת עמוקה או קערה ומעל מסדרים את התוספות הרצויות ומזלפים מהשמן המתובל.
3.
שמן מתובל: שופכים את השמן לסיר קטן. מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום, פפריקה, מלח, שום כתוש, ופטרוזיליה. מבשלים על חום גבוה עד שהשום מתחיל לשחרר ריח.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!