האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חלת מפתח

2 חלות גדולות

זמן הכנה:
25 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו30 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

מנהג בנות ישראל להכין לשבת שלאחר הפסח חלת מפתח כסגולה לפרנסה. הטעם הוא שבאותו הזמן הפסיקו בני ישראל להיות ניזונים מן המן ונזקקו ליותר תפילה והשתדלות לצורך פרנסתם.מנהג יפה, תפילה נאה, ברכה בפרנסה.

 

 

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין 80%
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 2 + 1/2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

1.

בקערית קטנה שמים שמרים, דבש, וחצי כוס מים פושרים (מסך המים הכללי) מערבבים מעט ומחכים כ-10 דק' עד שנוצרת תסיסה והנפח מכפיל את עצמו. (טיפ, בקערית פלסטיק השמרים יתססו מהר יותר מאשר בקערית זכוכית)

2.

בקערת המיקסר מערבבים קמח ומלח. יוצקים מעל את תערובת השמרים, ביצים ו-2 כוסות מים פושרים.

3.

מתחילים לישה בערבול איטי, לאחר שהחומרים מתאחדים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מגבירים מהירות וממשיכים את הלישה כשתי דקות נוספות.

4.

משמנים קערת התפחה עם כפית שמן זית, מעבירים את הבצק, עם היד המשומנת "מלטפים" את הבצק, כדי למנוע הידבקות שלו לשקית הניילון.

5.

עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת נפח. זמן ההתפחה בין חצי שעה לשעה תלוי בטמפרטורה במטבח. שימי לב, התפחה ארוכה תיצור בצק נוזלי שיאבד את הצורה שלו באפייה.

6.

מחממים תנור לחום של 230 מעלות.

7.

מקמחים מעט את הידיים ואת משטח העבודה, הקמח לא מייבש את החלה, הוא מקל על העבודה, וישמר את צורת הקליעה בזמן התפיחה והאפייה.

נותנים לבצק לישה קצרה כדי להוציא ממנו את האוויר, מעבירים למשטח העבודה, מקמחים סכין וחוצים את הבצק לשניים. מכל חצי נכין חלת מפתח אחת.

בוחרים את צורת המפתח הרצויה וקולעים את החלות לפי ההוראות למטה.

8.

מורחים ביצה מעורבת בכף סילאן, מפזרים שומשום / פרג / קצח, ואופים בערך כ-20 דקות עד להשחמה.

 

 

מיד כשמוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקיה בכדי לשמור על הלחות של החלות.

לחלה במראה מבריק נמרח על החלות החמות סילאן מדולל בטיפטיפונת מים רותחים.

1.

קליעה א': 

P1070969

נחלק את חתיכת הבצק (שהיא מחצית מן הבצק כולו) לשמונה חלקים שווים. 6 מתוכם ישמשו לנו לקליעת 2 חלות גדולות, את השניים האחרים, נחלק כל אחד לשלושה חלקים, סה"כ שישה חלקים קטנים שישמשו לקליעת 2 חלות קטנות.

2.

נרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה, נבחר כלי עגול וקטן חסין אש ונשמן אותו במעט שמן זית. (אין לך כלי מתאים? תוכלי להשתמש בכוס נייר חד פעמית, או תבנית להכנת מאפינס) ניתן למקם את הכלי בצורה שיהיה ניתן למלא בו סלט או מטבל להגשה יחד עם החלה, לחילופין ניתן לשלוף בקלות לאחר האפייה.

3.

נתחיל בקליעת חלה גדולה, בסיום הקליעה, נהדק היטב את הקצוות ונמתח מעט את החלה. נמקם את החלה בצורה מעוגלת מסביב לכלי שבחרנו, כשאנחנו ממקמות את הקצוות במרכז העיגול בחלק הפנימי של התבנית (לשם תתחבר החלה הבאה) נהדק היטב את שני הקצוות אחד לשני.

4.

נקלע חלה נוספת ונמתח מעט. את הקצה העליון של החלה נלפף באזור חיבור הקצוות של החלה העגולה. נשחיל את קצה החלה מלמעלה ללמטה מתחת למקום החיבור ונמקם את החלה בקו ישר לאורך התבנית.

5.

נקלע 2 חלות קטנות מששת החלקים הקטנים של הבצק, נמתח מעט את החלות.

נמקם את החלות בחלק התחתון של המפתח כשהחלות מונחות מעל החלה הגדולה והקצה שלהן נדחף מתחתיה.

1.

קליעה ב':

P1070974

ניצור נקניק מחתיכת הבצק (שהיא מחצית מהבצק כולו) לפרוס את הנקניק ל-24 חלקים שווים.

נתחיל ביצירת כדורים, סה"כ 15 כדורים.

 

2.

נרפד תנור גדולה בנייר אפייה, נתחיל למקם את הכדורים בחלק העליון של התבנית בצורת עיגול. ניצור עיגול משמונה כדורים.

 

3.

נמשיך לחלק הישר של המפתח, ונמקם בקו ישר עוד שבעה כדורים.

4.

כל אחד מתשעת חלקי הבצק שנותרו לנו נחלק לשניים, סה"כ נקבל 18 חתיכות בצק קטנות. בשש מתוכן נשתמש לקליעת שני חלות קטנטנות שנלפף בין הכדורים הממוקמים במרכז המפתח. חמש מתוכם נכדרר לכדורים קטנים ונמקם בתחתית המפתח כלשוניות. מיתר חתיכות הבצק ניצור נקניקים קטנים ונלפף בראש המפתח בין הכדורים. נשאר לך נקניק אחד? הרווחת לחמנייה קטנה לעצמך, שכר טרחה (:

שימי לב: במתכון הנ"ל החלפתי חלק מכמות הנוזלים בביצים, כדי לתת סיכוי גבוה יותר לשמר את צורת החלה. החלה יוצאת פחות אוורירית מהמתכון הרגיל, ובאפייה ארוכה עלולה גם קצת להתפורר.

אם תרצי לאפות עפ"י המתכון הבסיסי לחלות כוסמין, החליפי את הביצים ב1/2 כוס נוספת של מים פושרים.

טיפ לאחסון: אם הקדמת את האפייה לשבת, ולא אפית בערב החג/שבת, מומלץ להקפיא בתוך שני שקיות עד זמן סמוך לארוחה, הכי טעים לחמם לפני ההגשה..

שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…

>>כאן נרשמים לובינר מבריא ומעיף עם שירה אזולאי!<<

image

מתכונים נוספים

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן