
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
180 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 2 קילו קמח חלה
- 4 כפות שמרים
- 6 כפות סוכר
- 1 שקית וניל
- 5 כוסות מי סלק פושרים ( ניתן להכין מ 6 סלקים ו 6 כוסות מים, ראו הוראות באופן ההכנה)
- 2 ביצים
- 1 ביצה להברשה
- אופציונאלי: שומשום/ זעתר/ שקדים
אופן ההכנה
1.
מרתיחים 6 סלקים חתוכים לקוביות קטנות עם 6 כוסות מים , עד שהמים נהיים אדומים לגמרי.
(אם רוצים לקבל חלה ורודה יותר – ניתן לטחון את הסלק ולהשתמש בכולו ולא רק במים)
מקררים במקרר לשעה .
2.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים יחד.
3.
מוסיפים את הביצים ומי הסלק ולשים.
4.
כשכל החומרים מעורבבים היטב, מוסיפים כוס שמן וכף מלח.
מתפיחים 35 דקות.
5.
מעצבים את הבצק לצורה הרצויה.
מברישים עם ביצה . אופציונאלי: מפזרים מעל שומשום/זעתר או שקדים
משאירים להתפחה עוד 35 דקות.
6.
אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!