אני אוהבת מיונז. ואני מוסיפה אותו להרבה מאכלים. אבל זה המתכון היחיד שלא תתמהו עלי למה הוספתי מיונז…:) המלצה שלי: תשקיעו במיונז איכותי, כמו מיונז טומי או הולנדי.
מצרכים
1 חציל גדול
שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1 כפית סוכר
1 כף שמן זית
1-2 כפות מיונז
אופציונאלי : 1 שן שום או בצל ירוק , להוספת טעם
אופן ההכנה
1.
מכינים את החציל באופן הרצוי:
לחציל על האש - עוטפים את החציל בנייר כסף ושורפים על הגז 10 דקות מכל צד.
לחציל בתנור - מחוררים את החלק העליון של החציל בעזרת מזלג, מניחים על תבנית, ואופים עד לריכוך.
2.
מחכים שהחציל יתקרר, מוציאים את בשר החציל מהקליפה, ומסננים את הנוזלים.
3.
מניחים בכלי את החציל עם שאר המצרכים, וטוחנים בעזרת בלנדר ידני (מוט) עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!