האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טארט אגסים ושקדים (פרנג'יפן)

8

מנות

זמן הכנה:
40 דק'
זמן הכנה כולל:
3 שעות ו50 דק'

רמת קושי: בינונית

פרווה

טארט האגסים הזה הוא דוגמה למאפה בסטייל אירופאי במיטבו. המילוי הוא ממרח שקדים עשיר ומפתה המכונה פרנג'יפן. מקור השם הזה מגיע מהביטוי האיטלקי "frangere il pane" שפירושו "לשבור את הלחם". האגסים בטארט סופגים נהדר את הסירופ המתוק בקינוח המרשים הזה.

מצרכים

בצק טארט מתוק
  • 170 גרם חמאה או מרגרינה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס אבקת סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות מים קרים
  • 2/3 1 כוסות קמח
פרנג'יפן (קרם שקדים)
  • 57 גרם חמאה או מרגרינה
  • 6 כפות סוכר
  • ¾ כוס שקדים טחונים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 2 כפות קמח
אגסים עלומים
  • 4 כוסות מים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 5 אגסים, קלופים (משאירים את הענף מחובר)
זיגוג אפרסקים
  • ½ כוס ריבת אפרסקים
  • 1 כף מים
  • אבקת סוכר, לזריה

אופן ההכנה

1.

בסיס טארט מתוק: מקציפים חמאה/ מרגרינה בקערה בינונית עד למרקם חלק. מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

2.

מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה של החלמון, ואז מוסיפים את המים.

3.

מוסיפים את המלח ומערבבים . מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מעט בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

4.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך שעתיים לפחות.

5.

פרנג'יפן: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה במהירות בינונית.

6.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הסוכר והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים ביצים,תמציות וניל ושקדים, ולאחר מכן קמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

7.

שופכים את הפרנג'יפן לקערה נקיה ומכסים בניילון נצמד. משתמשים מייד, או לחלופין ניתן לשמור במקרר עד ל 4 ימים.

8.

אגסים עלומים: בתוך סיר ממיסים את הסוכר במים הקרים, תוך כדי עירבוב בעזרת מטרפה ידנית .

9.

מכניסים את האגסים הקלופים למי הסוכר ומביאים לרתיחה.

10.

מנמיכים את החום לבינוני ומניחים נייר אפיה עגול מעל לאגסים.

11.

ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהאגסים רכים (ניתן לבדוק אם האגסים רכים ע"י נעיצת סכין בקצה) , כ 15 דקות. מורידים מהאש ומניחים לאגסים להצטנן בתוך הסירופ.

12.

הרכבה: מחממים תנור ל 190 מעלות.

13.

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה עד לעובי של 30 מילימיטר. מהדקים את הבצק באופן שווה לתחתית ולצידי תבנית בעלת תחתית נשלפת בקוטר 23 ס"מ. בעזרת מזלג, מחוררים מעט את הבסיס. מרפדים את הבצק עם נייר אפיה, ומעל מניחים שעועית יבשה ( שפועלת כמשקולת בעת האפיה).

14.

חותכים את החלק העליון של כל אגס בעדינות ומניחים בצד (הם ישמשו כקישוט לטארט),וחותכים לקוביות את שאר האגס.

15.

מפזרים את קוביות האגסים מעל לבסיס הפאי ושופכים מעל את הפרנג'יפן.

16.

מסדרים מעל את 4 החלקים העליונים של האגסים.

17.

אופים 40 עד 50 דקות עד שהטארט נפוח וזהוב. מוציאים מהתנור ומחכים עד שהפאי מצטנן לגמרי לפני הברשת הזיגוג מעל.

18.

זיגוג משמשים: בסיר קטן שמים את המים וריבת המשמש ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד שהריבה נמסה וחלקה, כ – 5 דקות.

19.

מברישים את הזיגוג על הטארט וזורים מעל אבקת סוכר.

מקור: And then there was cake

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

טארט תותים

פאי שוקולד מקסיקני

פאי תפוחים מלבני מהיר

פאי שוקולד מלוח עם פופקורן קרמל

פאי שקדים ואגוזים

טארט דובדבן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן