
12
מנות
15 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
נסו להכניס פירות לקינוחים שלכם, הם מוסיפים טעם קליל ומרענן, וכל כך בריאים! המתכון הזה נותן לכם גירסה בריאה יותר לטארט. תותים פופולארים במיוחד בזכות נוגדי החמצון שלהם, כמו ויטמין C, התורמים ליתרונות הבריאותיים שלהם.
מצרכים
- ספריי שמן
- 2 כפות סוכר סוקנאט או סוכר קוקוס
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס קמח חיטה מלאה + עוד לקמח את הטארט
- 1 כף זרעי פשתן טחונים
- קורט מלח גס
- 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
- 1/4 כוס חלב שקדים
- 1/2 2 כוסות תותים פרוסים
- 2 כפיות מיץ לימון
- 2 כפיות קורנפלור או אבקת ארורוט
- 1/4 כוס סוכר סוקנאט או סוכר קוקוס
אופן ההכנה
טארט: מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית טארט בנייר אפייה.
בקערה בינונית טורפים יחד את הסוכר, הקמחים, זרעי הפשתן והמלח.
בעזרת כף גדולה מערבבים פנימה את שמן הקוקוס וחלב השקדים.
בעזרת הידיים יוצרים כדור בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מפזרים מעט קמח על כדור הבצק וגם על המערוך, ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ (לא חייב להיות עיגול מושלם!).
מניחים את בצק הפאי על תבנית האפייה המוכנה, ודוחפים מעט לשולי התבנית.
מילוי: בקערה גדולה מערבבים בעדינות את התותים עם מיץ הלימון, הקורנפלור והסוכר.
מסדרים את התותים על עיגול הבצק בצורה ספירלית, מתחילים מהאמצע ויוצרים מעגלים (אפשר גם פשוט להניח את התותים במרכז הטארט אם מעדיפים).
מקפלים את שולי הבצק מעל התותים ליצירת שפה ברוחב של כ-5 ס"מ מסביב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 45-50 דקות, עד שבצק הטארט מזהיב ופריך.
מניחים לטארט להתקרר מעט לפני שפורסים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!