זמן הכנה: 5 דק' זמן הכנה כולל: 5 דק' רמת קושי: קלה פרווה מצרכים 1 חתיכת טונה מעושנת 3 גבעולי כוסברה (לא חובה) 2 כוסות עלי בזיליקום טריים 2 שיני שום מלח ופלפל ,לפי הטעם 1 כף סוכר 3 כפות שמן זית 1 כף חומץ 3 כפות מיונז 1 כף חרדל אופן ההכנה 1. בכלי עמוק שמים את הבזיליקום, כוסברה (אם משתמשים), שום, מלח ופלפל, סוכר, שמן זית, וחומץ. טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת רסק. 2. מוסיפים לתוך רוטב הפסטו שנוצר את המיונז והחרדל ומערבבים. 3. חותכים את הטונה לקוביות קטנות ומערבבים עם תערובת הפסטו. הצעת הגשה: הגישו לצד קרקרים.