ירקות בסטייל טמפורה

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

ירקות בטמפורה
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפות אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן שומשום קלוי
  • 1/2 2 כוסות מים קרים מאוד
  • שמן קנולה לטיגון
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 0.6 ס"מ
  • 1 בצל גדול, חתוך לפלחים בעובי 1.25 ס"מ
  • 2 כוסות שעועית ירוקה, קצוצה
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי
  • מלח גס
מטבל (לא חובה)
  • 1/2 כוס רוטב סויה דל נתרן
  • מיץ מליים אחד
  • 1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

1.

טמפורה: בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה ו-2 כפות שמן שומשום.

2.

בהדרגה מוסיפים את המים הקרים מאוד וטורפים עד שהתערובת לחה וללא גושים. חשוב לא לערבב יתר על המידה.

3.

מחממים 10 ס"מ שמן קנולה בסיר גדול ל-165°C. מרפדים 2 תבניות אפייה בשתי שכבות של נייר סופג.

4.

עובדים בקבוצות: בעזרת מלקחיים, טובלים את הירקות בבלילה ומטגנים בשמן החם עד שהם פריכים, כ-1–2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על התבניות המרופדות. מפזרים מלח גס מעל.

5.

מטבל: בקערה קטנה מערבבים רוטב סויה, מיץ ליים וכף שמן שומשום שנותרה עד שהרוטב אחיד.

מגישים את הירקות המטוגנים מיד לאחר הטיגון, לצד רוטב הטבילה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

שומר צלוי עם קריספי קינואה

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן