האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

כדורי טריקולד על בסיס פריך

זמן הכנה:
1 שעות ו40 דק'
זמן הכנה כולל:
5 שעות ו40 דק'

רמת קושי: קשה

חלבי

המתכון באדיבות האתר רחוב האמן ובאדיבות היוצרת  מירל

מירל היא קונדטורית. מייצרת אומנות שאוכלים עם הפה והעניים. קינוחי בוטיק, מארזי יוקרה, סדנאות וקורסים דיגיטלים.


טריקולד הוא קינוח קלאסי של עוגה ועליה מוס שוקולד מריר ,חלבי ולבן.

כאן שילבתי את מתכון הטארט שוקולד בו אני שמה בצק פריך גנש וכדור מוס ובניתי אותו בצורה מעניינת עם שילוב טריקולד- שלוש טעמים של מוס שוקולד.

כאן תוכלו לראות הדרכה מפורטת על עבודה עם בצק פריך.

וכאן תמצאו את שלבי ההכנה המצולמים.

ולקיצורי הדרך:

  • ניתן לעשות כדורים רק בטעם אחד.
  • לא חייבים לרסס את הכדורים הם יפים גם ככה.
  • לא חייבים לצפות במירור.

 

מצרכים

בסיס פריך
  • 200 ג' מרגרינה/חמאה
  • 125 ג' א. סוכר
  • 56 ג' ביצים
  • 275 ג' קמח
  • 35 ג' א. שקדים
  • 35 ג' קקאו
כדורי מוס טריקולד
מוס שוקולד מריר
  • 250 ג שמנת מתוקה (מיכל)
  • 125 ג' שוקולד מריר
מוס שוקולד חלב
  • 250 ג' שמנת מתוקה (מיכל)
  • 125 ג' שוקולד חלב
  • 3 ג' ג'לטין מומס ב-18 ג' מים
מוס שוקולד לבן
  • 250 ג' שמנת מתוקה (מיכל)
  • 125 ג' שוקולד לבן
  • 4 ג' ג'לטין מומס ב24 ג' מים
גאנש בסיסי
  • 150 ג' שוקולד
  • 150 ג' שמנת
לציפוי הספריי
  • 300 ג' שוקולד לבן או מריר (תלוי בצבע שרוצים) 180 ג' חמאת קקאו צבע מאכל בצבע הרצוי
מירור שוקולד
  • 160 ג' שמנת
  • 150 ג' מים
  • 80 ג' קקאו
  • 230 ג' סוכר
  • 12 ג' ג'לטין מומס ב-72 ג' מים

אופן ההכנה

1.

בסיס פריך: מעבדים  את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר.

2.

מרדדים  בין 2 ניירות אפיה.

מקפיאים .

3.

קורצים (או חותכים בעזרת סרגל) מלבנים בגודל 12/2.5 ס"מ. מניחים על סילפאן.

4.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מ' 15 דקות.

5.

לכדורי מוס טריקולד:

מוס שוקולד מריר: מרתיחים 125 ג' (חצי מיכל) שמנת.

6.

ממיסים שוקולד ומאחדים. מקררים.

7.

מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

8.

יוצקים לתבנית סיליקון בצורת כדור או חצי כדור. מקפיאים ל-4 שעות.

9.

מוס שוקולד חלב: מרתיחים 125 ג' (חצי מיכל) שמנת.

10.

ממיסים שוקולד ומאחדים.

11.

ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרוגל. מוסיפים לתערובת.מקררים.

12.

מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

13.

יוצקים לתבנית סיליקון בצורת כדור או חצי כדור. מקפיאים ל-4 שעות.

14.

מוס שוקולד לבן: מרתיחים 125 ג' (חצי מיכל) שמנת.

15.

ממיסים שוקולד ומאחדים.

16.

ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרוגל. מוסיפים לתערובת. מקררים.

17.

מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

18.

יוצקים לתבנית סיליקון בצורת כדור או חצי כדור. מקפיאים ל-4 שעות.

19.

גנאש בסיסי: ממיסים  את השוקולד.

20.

שופכים שמנת קרה על השוקולד המומס ומערבבים  במהירות עד להוצרות קרם. הקרם ישמש לזילוף בין השכבות.

21.

ציפוי הספריי: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו.

22.

מוסיפים צבע מאכל וטוחנים.

23.

מכניסים את התערובת למרססת ומרססים על המוס.

24.

מירור-ציפוי מבריק (לכדור האחרון): מבשלים שמנת מים קקאו וסוכר כ-5 דקות.

25.

מוסיפים ג'לטין מומס. מבשלים עוד כ-5 דקות .

26.

מסננים ומקררים.

27.

מצפים חלק מכדורי המוס.

28.

הרכבה: לוקחים מלבן פריך. שמים את הגנאש בשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים 2 שורות של מעין טיפות. מניחים עליו מלבן פריך נוסף.

29.

מרססים את כדורי המוס כל אחד לפי הצבע המתאים לטעם. מצפים חלק מהכדורים במירור שוקולד

30.

מדביקים אותם על המלבן בעזרת גנאש.

התוכן באדיבות האתר רחוב האמן ובאדיבות היוצרת מירל

מתכונים נוספים

שברי שוקולד עם פיסטוקים ושקדים מלוחים

גרנולה קוקוס

שברי שוקולד לבן

פחזניות

ציפוי שוקולד מריר

קעריות משוקולד להגשת קינוחים

רוטב קרמל מהיר

רוטב קרמל מלוח

קוביות פאדג' שוקולד

פונדו שוקולד חלבי מושלם

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן