
20
יחידות
15 דק'
2 שעות ו15 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
תקראו לזה איך שתרצו – קצפיות / נשיקות/ מרנגים… הם כנראה אחד הקינוחים הכי פופולארים בפסח . אני אוהבת לקחת משהו פשוט של יומיום, ולהלביש אותו לחג. מוסיפים קצת קקאו לתערובת, מגישים עם רוטב לטבילה שמכינים בקלות מריבת פטל ומיץ לימון, ומקפיצים את הקינוח הזה לרמת סיום חגיגית ומרשימה במיוחד.
מצרכים
- 2 חלבונים מביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 4 כפות אבקת סוכר, מנופה
- 3 כפיות אבקת קקאו, מנופה
- קורט מלח גס
- 1/2 כוס ריבת פטל
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
מרנג: מחממים תנור ל-95 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד.
מקציפים את החלבונים במיקסר חשמלי עד שמתקבלות פסגות רכות. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה – כף אחר כף – וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהקצף יציב ומבריק.
מקפלים פנימה בעדינות את הקקאו והמלח.
מעבירים את תערובת המרנג לשקית זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1.25 ס''מ. מזלפים כוכבים בקוטר כ-2.5 ס''מ, עם רווחים של כ-1 ס''מ ביניהם, עד שנגמרת התערובת. אם אין שקית זילוף, אפשר להשתמש בשקית הקפאה גדולה ולגזור את הקצה.
אופים במשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהמרנגים יבשים ופריכים. מכבים את התנור ומשאירים את המרנגים להתקרר בתוך התנור עם הדלת מעט פתוחה למשך שעה נוספת.
רוטב: מערבבים בקערית את ריבת הפטל עם מיץ הלימון עד שהתערובת נוזלית מספיק. אם צריך, מוסיפים כמה טיפות מים עד שמתקבלת מרקם מתאים לרוטב טבילה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!