
8
מנות
12 דק'
24 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
בגרסה הזו של הלאטקס – לביבות תפוחי אדמה המסורתיות שלנו, הפחתנו את הפחמימות והוספנו עוד ערכים תזונתיים על ידי שימוש בכמות של חצי תפוח אדמה וחצי כרובית. שמרנו על הסיבים התזונתיים בכך שלא קלפנו את תפוחי האדמה. השתמשנו בקמח תירס במקום קמח מצה כדי לשמור על המתכון מלא בדגנים מלאים. תרגישו חופשי להשתמש רק בכרובית כדי להפחית עוד יותר את כמות הקלוריות, אבל אנחנו העדפנו את השילוב עם תפוחי האדמה.
רוב הקלוריות מגיעות מהשמן, אבל זה הרי מהות החג:), אז תאכלו במתינות או חסכו קלוריות על ידי אפייה במדף התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-15 דקות לכל צד.
מצרכים
- 6 כפות שמן זית
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, לא קלופים, שטופים היטב (כ-450 גרם, כ-2 כוסות לאחר גירוד)
- 1 ראש כרובית, (כ-2 כוסות לאחר גירוד)
- 3 ביצים, טרופות
- 2 כפות קמח תירס
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס להגשה (לא חובה): רסק תפוחים, יוגורט יווני עם זעתר
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית.
חותכים את תפוחי האדמה לאורך לחצאים או לרבעים כך שיתאימו לפתח של מעבד המזון.מגררים את תפוחי האדמה במעבד המזון ( לחלופין ניתן לגרר על הצד הגס של פומפיה) מעבירים לקערה גדולה.
מגררים את הכרובית באותו האופן.
מערבבים היטב את תפוחי האדמה המגוררים, הכרובית המגוררת, הביצים, קמח התירס, המלח והפלפל עד שהתערובת אחידה.
מניחים 6–8 כפות מהתערובת במחבת החמה. בעזרת גב כף משטחים כל לביבה. ממלאים את המחבת בכמה שיותר לביבות מבלי לצופף אותן, שכן קרבה רבה מדי תגרום להן להיות רכות מדי.
לחלופין, ניתן לאפות בתנור כדי לחסוך בקלוריות כמו שמפורט בהקדמה למתעון.
מטגנים 3–4 דקות מכל צד עד שהלביבות זהובות ופריכות בקצוות. חוזרים על הפעולה עד שכל התערובת נגמרת.
מעבירים את הלביבות המוכנות לתבנית מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!