האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לביבות דלעת

24

לביבות קטנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
18 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

תפוחי האדמה כמעט תמיד מככבים במתכוני הלביבות, ולכן הפעם אנחנו נותנים את הבמה לירק אחר: דלעת! כל דלעת חורף קשה תתאים למתכון הזה: דלעת ערמונים, דלעת יפנית או דלעת רגילה.

מומלץ להגיש עם  איולי שום קלוי

מצרכים

  • 2 כוסות (680 גרם) דלעת חורף מגוררת, כמו דלעת יפנית, דלעת ערמונים או דלעת רגילה, קלופה ומגולענת
  • 1 בצל גדול, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 3 חלבוני ביצה
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק מאוד
  • 2 כוסות שמן זית
  • איולי שום קלוי , מוכן או ביתי (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-95 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2.

בקערת ערבוב בינונית, מערבבים את הדלעת, הבצל, חלבוני הביצה, קמח המצה או פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבצלים הירוקים.

 

3.

מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מתחיל לנצנץ, מניחים כפות מהבלילה במחבת ומכינים 5–6 לביבות בכל פעם.

 

4.

משטחים את הלביבות בעזרת גב כף ומטגנים במשך 3 דקות עד שהן זהובות. הופכים את הלביבות ומטגנים עוד 3–5 דקות, עד שהן שחומות וזהובות.

 

5.

מעבירים את הלביבות המוכנות לתבנית המרופדת ושומרים אותן חמות בתנור תוך כדי הכנת יתר הלביבות.

 

6.

להכנה מראש, מצננים את הלביבות ושומרים בכלי מכוסה במקרר עד יומיים. כשרוצים להגיש, מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 5 דקות.

 

7.

מגישים חם, בתוספת איולי שום קלוי

 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

גביניות מלוחות

לביבות קישואים עם מטבל צזיקי

לאטקס בגירסה בריאה

סליידר דג מטוגן בבלילת בירה ולביבות תפוחי אדמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה עם ביצה מטוגנת וגבינה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה ואגסים עלומים

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן