22
לביבות
זמן הכנה:
10 דק
זמן כולל:
10 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מתאימים כתוספת או בארוחת בוקר חגיגית בחול המועד לצד גבינות וירקות.
מצרכים
- 1/2 שקית תערובת לקט ירקות קפוא (שעועית, אפונה, גזר ותירס) מופשר
- 4 ביצים
- 1 כף מלח
- 3 כפות שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף זרעי פשתן (לא חובה)
- 1/2 כפית פפריקה
- מעט פלפל שחור
- 1 כף אבקת אפיה
- 1-1.5 כוסות קמח
אופן ההכנה
1.
הכנת הלביבות:
מערבבים ביצים, שמן ותבלינים בקערה.
2.
מוסיפים את הירקות ואת הקמח. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.
3.
אם התערובת (העוטפת את הירקות) נוזלית, מוסיפים עוד קמח עד שהיא לא נוזלית ויציבה.
4.
משמנים מחבת טפלון במעט שמן ובעזרת כף מורידים תלוליות של התערובת למחבת.
5.
משטחים מעט בעזרת הכף. מטגנים כ-2 דקות מכל צד על אש נמוכה.
6.
מגישים חם (והאמת- טעים גם קר!).
7.
הערה: אפשר לגוון בירקות, או להשתמש רק בירק אחד כמו תירס למשל על מנת לקבל לביבות תירס.
תנאי אחסון: במקרר ארבעה-חמישה ימים. בהקפאה לאורך זמן.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!