
8
מנות
זמן הכנה:
25 דק'
25 דק'
זמן הכנה כולל:
45 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
צאו מהשגרה של הלביבות המסורתיות! לביבות הכרובית והגזר האלה הן דרך טעימה ובריאה להוסיף גיוון לשולחן החנוכה שלכם ומעולות גם במשך השנה כתוספת משביעה.
מצרכים
- 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים (3 כוסות)
- 3 גזרים מגורדים (1 כוס)
- 1 תפוח אדמה קטן, חתוך לרבעים
- 1 שן שום, מעוכה וקלופה
- 2 ביצים, טרופות
- 1/4 כוס קמח מצה
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- פלפל שחור גרוס טרי
- תרסיס שמן לבישול
אופן ההכנה
1.
מבשלים את הכרובית, הגזרים, תפוח האדמה והשום במים מומלחים למשך 15 דקות, או עד שהם מתרככים לחלוטין.
2.
קוצצים את הכרובית; מועכים את תפוח האדמה והשום.
3.
בקערה בינונית מערבבים את הכרובית, הגזרים, תפוח האדמה, השום, קמח המצה, הבצל, אגוז המוסקט, המלח והפלפל.
4.
מוסיפים את הביצים הטרופות לתערובת כדי לאגד את המרכיבים יחד, ומערבבים היטב.
5.
יוצרים לביבות בעזרת 1/4 כוס מהתערובת לכל לביבה.
6.
מצפים מחבת נון-סטיק בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
7.
משחימים את הלביבות עד שהן מגיעות למידת ההשחמה הרצויה, כ-4–6 דקות לכל צד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!