
8
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
הלביבות שלי מבוססות על קישואים מגורדים (אפשר להשתמש בצד של פומפייה רגילה או במעבד מזון). הלביבות המקסימות האלה לא כוללות תפוחי אדמה, אבל יש בהן מעט קמח מצה שיעזור להחזיק אותן יחד. הן מושלמות עם תוספות קלאסיות כמו רסק תפוחים או שמנת חמוצה, אבל אפשר גם לשדרג אותן עם רוטב צזיקי מהיר וקל – רוטב על בסיס יוגורט יווני.
בחנוכה אני אוהבת לטגן לביבות טריות בכל יום, אבל תמיד אפשר להכין מראש ולחמם בתנור בשכבה אחת על תבנית אפייה (חשוב לא לצופף את המחבת בזמן הטיגון כדי למנוע ספיגת שמן מיותרת, וגם לא לערום אותן אחת על השנייה בזמן החימום, כי המטרה כאן היא לביבות פריכות, לא רכות )
מצרכים
- 2 קישואים גדולים (כ-500 גרם), מגורדים
- 1 בצל קטן, מגורד
- 2 ביצים גדולות, טרופות
- 1 כוס קמח מצה
- 1 כפית מלח גס
- שמן זית לטיגון
- 1 כוס יוגורט יווני
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1/4 כוס מלפפון חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה
לביבות קישואים: בקערה גדולה מערבבים את הקישואים, הבצל, הביצים, קמח המצה והמלח עד שהתערובת אחידה.
מחממים שכבת שמן בגובה כ-0.6 ס"מ במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. בעזרת כף, מניחים תלוליות מהבלילה בגודל של כ-2 כפות למחבת ומשטחים מעט.
מטגנים כ-4–6 דקות לכל צד, או עד שהלביבות מזהיבות ופריכות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן את שאר הבלילה.
צזיקי: בקערה קטנה מערבבים את היוגורט, השמיר, המלפפון, מיץ הלימון והמלח עד שהתערובת אחידה. מגישים את הצזיקי לצד לביבות הקישואים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!