לביבות קפרזה: לביבות תפוחי אדמה וגבינה

10

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

40 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

לביבות, עגבניות וגבינה – וואו! הלביבות בסגנון קפרזה האלו יגרמו לכם להרגיש כאילו אתם סועדים באיטליה, עם טעם פריך, גבינתי ומלוח שאפשר להגיש בכל שעה ביום.

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים לאפייה (כ-1.5 ק"ג), קלופים ומגורדים
  • 1 בצל גדול, מגורד
  • 2 ביצים גדולות, טרופות קלות
  • 1/4 כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח גס
  • שמן קנולה לטיגון
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כדורי מוצרלה טרייה (200 גרם כל אחד), פרוסים לעובי 0.6 ס"מ
  • 2 עגבניות אדומות בינוניות, פרוסות לעובי 0.6 ס"מ
  • 1 צרור בזיליקום טרי
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, הבצל, הביצים, קמח המצה והמלח.

2.

מרפדים תבנית אפייה בשתי שכבות של נייר סופג. מחממים שמן בעומק של כ-0.6 ס"מ במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.

3.

יוצרים מהתערובת לביבות עגולות בקוטר של כ-7.5 ס"מ ומטגנים בכמה מחזורים עד שהן משחימות ופריכות, כ-4 עד 6 דקות לכל צד.מעבירים לתבנית המרופדת. ממשיכים לטגן את שאר התערובת.

4.

בזמן שהלביבות מתבשלות, מערבבים  את החומץ והסוכר בסיר קטן; ומביאים לרתיחה על חום בינוני.

 

5.

מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם ומתעבה, כ-10 עד 12 דקות.

6.

להרכבה, מניחים כל לביבה על צלחת קטנה. מעל כל אחת מניחים פרוסת מוצרלה, פרוסת עגבנייה ועלה או ענף קטן של בזיליקום.

7.

מקשטים בזילוף של בלסמי מצומצם, מעט שמן זית כתית מעולה ופלפל לפי הטעם

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קוגל תפוחי אדמה אישי

תפוחי אדמה פריכים בסיר

קוגל תפוחי אדמה במחבת

תפוחי אדמה אולמות

גביניות מלוחות

תפוחי אדמה בבישול ובתנור

לטקעס תפוחי אדמה מהירים

פירה לא כמו של כולם

בלינצ'ס מטוגנים

לביבות קישואים עם מטבל צזיקי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן