האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

לביבות תפוחי אדמה (לאטקס)

8

מנות

זמן הכנה:
12 דק'
זמן הכנה כולל:
22 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

לאטקס – לביבות תפוחי אדמה מושלמות ומסורתיות! הלביבות האלה לא עמוסות בעמילן תפוחי אדמה, קמח, אבקת אפייה או מרכיבים מיותרים אחרים.

הלביבות טעימות בפני עצמן, או כסליידרים משודרגים – ראו מתכונים באתר:)

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 ביצים, טרופות
  • 2 כפות קמח מצה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • להגשה: רסק תפוחים או שמנת חמוצה (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

מכינים קערה גדולה מלאה במים קרים. קולפים את תפוחי האדמה, וכל פעם שמסיימים לקלף אחד, מניחים אותו במים הקרים כדי למנוע השחמה.

 

2.

מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית.

 

3.

חותכים את תפוחי האדמה לאורך לחצאים או לרבעים כך שיתאימו לפתח של מעבד המזון. מעבדים את תפוחי האדמה במעבד המזון בעזרת הלהב שיוצר רצועות דקות(כמו חוטים), ומעבירים לקערה גדולה.

 

4.

מוסיפים את הביצים, קמח המצה, המלח והפלפל לתפוחי האדמה ומערבבים היטב.

 

5.

מניחים 6–8 כפות מהתערובת בשמן החם. בעזרת גב כף משטחים כל לביבה. ממלאים את המחבת בכמה שיותר לביבות מבלי לצופף אותן, שכן קרבה רבה מדי תגרום להן להיות רכות מדי.

 

6.

מטגנים 3–4 דקות מכל צד עד שהלביבות זהובות ופריכות בקצוות. חוזרים על הפעולה עד שכל התערובת נגמרת.

 

7.

מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

 

הצעת הגשה: מגישים חם עם רסק תפוחים או שמנת חמוצה, לפי הטעם.

טיפ: קמח תירס הוא תחליף נהדר לקמח מצה ויהפוך את הלביבות לפריכות במיוחד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

לטקעס תפוחי אדמה מהירים

לאטקס בגירסה בריאה

סליידר דג מטוגן בבלילת בירה ולביבות תפוחי אדמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה עם ביצה מטוגנת וגבינה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה ואגסים עלומים

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

סליידר לביבות תפוחי אדמה וקורנביף

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן