לחם זעתר שטוח

10

יחידות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
50 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הזעתר הוא תערובת תבלינים מזרח תיכוני עם טעם עז , שמתאים כמעט לכל דבר. אפשר פשוט לטבול לחם בזעתר עם שמן זית, או – כמו כאן – לפזר אותו על לחם שטוח ולהכניס לתנור. התוספת של השומשום הקלוי נותנת קראנץ' נהדר.
רוצים קיצור דרך? אפשר להשתמש בבצק פיצה קנוי ולהתחיל מהשלב החמישי.

מצרכים

  • 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס מים חמימים (כ-43–49 מעלות)
  • 1/2 כוס שמן זית, ועוד מעט לשימון הקערה והתבנית
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס זעתר
  • 2 כפות תערובת שומשום לבן ושחור, או 1 כף מכל סוג

אופן ההכנה

1.

בקערת מיקסר עם וו בלילה, מערבבים את השמרים עם המים החמים ונותנים לתערובת לעמוד כ-10 דקות עד שמופיע קצף עדין. חשוב שהמים לא יהיו חמים מדי.

2.

טורפים פנימה 1/4 כוס שמן זית, מוסיפים את שני סוגי הקמח וחצי כפית מלח.

3.

מחליפים לוו לישה ולשים במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע והבצק מתחיל להתגבש. מעלים למהירות בינונית ולשים 7–8 דקות, עד שהבצק דביק אך נשאר שלם על הוו.

4.

משמנים קערת נירוסטה או זכוכית ומניחים בה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקרר לשעתיים לפחות או ללילה – עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5.

כשעתיים לפני האפייה, משמנים תבנית תנור ב-2 כפות שמן זית, מניחים עליה את הבצק ומכסים שוב בניילון.

מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי.

6.

מחממים תנור ל-190 מעלות, ומניחים רשת במרכז התנור.

7.

משטחים את הבצק בעזרת הידיים על התבנית, עד שהוא מגיע לפינות ויוצר מלבן בגודל כ-25×30 ס''מ.

8.

בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק (כדי שהשמן והזעתר ייאספו בהם), ומברישים ב-2 כפות שמן הזית הנותרות.

9.

מפזרים את הזעתר באופן אחיד על פני הבצק, ולאחר מכן מפזרים מעל את חצי כפית המלח שנותרה.

10.

משאירים את הבצק לנוח 20–30 דקות נוספות ללא כיסוי, בטמפרטורת החדר.

11.

אופים 15–20 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והמרכז אפוי לגמרי.

12.

מגישים חם, חתוך למשולשים.

הצעת הגשה: הגישו לצד טחינה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

בייגל מ-2 מרכיבים

לחם שטוח על האש

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן