לחם שטוח על האש

2-6 מנות

זמן הכנה:
6 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו30 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

 "פלאט ברד" מלא בטעמים של קיץ שמכינים על האש – טעים, מרשים, ומשתלב נהדר במנגלים!

מצרכים

  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 360 מ"ל מים פושרים
  • 1/4 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בצל לבן, קצוץ דק (לא חובה)
  • 2 כפות זרעי חרדל יבשים (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

מערבבים את הסוכר, השמרים והמים בקערה. מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים לגמרי. כשהתערובת מתחילה לבעבע מעט – סימן שהשמרים הופעלו.

2.

מוסיפים את הקמח בהדרגה, בכל פעם כמה כפות.

3.

מוסיפים 1/2 1 כפיות מלח, את הבצל הקצוץ (אם משתמשים), את הפטרוזיליה ואת זרעי החרדל. מערבבים היטב.

4.

לשים על משטח מקומח קלות או במיקסר עם וו לישה, כ-5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.

5.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומניחים לתפיחה במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.

6.

מורידים את האוויר מהבצק וחותכים לחתיכות קטנות (כ-5 ס''מ) או גדולות (20–25 ס''מ), בהתאם לגודל הפלאטברד שרוצים להכין.

7.

מרדדים כל חתיכה לעובי של כ-1.5 ס''מ, ומפזרים מעל את שארית המלח. מניחים לתפיחה שנייה של כ-15 דקות.

8.

צולים על גריל חם כ-3 דקות מכל צד. כדאי לבדוק לעיתים תכופות – אם הגריל חם במיוחד, הזמן יתקצר, ואם קר יחסית – יידרש זמן נוסף.

9.

שומרים את הפלאטברד בתנור שחומם ל-90 מעלות עד ההגשה.

הצעת הגשה: ניתן לחתוך את הפלאטברד הגדול לחתיכות אישיות או להגיש אישיים מגולגלים עם בשר ותוספות.

Contributed by :Elizabeth Book Kratz, Center for Kosher Culinary Arts

 

מתכונים נוספים

בייגל מ-2 מרכיבים

לחם זעתר שטוח

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן