
2-6 מנות
6 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
"פלאט ברד" מלא בטעמים של קיץ שמכינים על האש – טעים, מרשים, ומשתלב נהדר במנגלים!
מצרכים
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 360 מ"ל מים פושרים
- 1/4 2 כוסות קמח לבן
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כף שמן זית
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בצל לבן, קצוץ דק (לא חובה)
- 2 כפות זרעי חרדל יבשים (לא חובה)
אופן ההכנה
מערבבים את הסוכר, השמרים והמים בקערה. מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים לגמרי. כשהתערובת מתחילה לבעבע מעט – סימן שהשמרים הופעלו.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, בכל פעם כמה כפות.
מוסיפים 1/2 1 כפיות מלח, את הבצל הקצוץ (אם משתמשים), את הפטרוזיליה ואת זרעי החרדל. מערבבים היטב.
לשים על משטח מקומח קלות או במיקסר עם וו לישה, כ-5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומניחים לתפיחה במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
מורידים את האוויר מהבצק וחותכים לחתיכות קטנות (כ-5 ס''מ) או גדולות (20–25 ס''מ), בהתאם לגודל הפלאטברד שרוצים להכין.
מרדדים כל חתיכה לעובי של כ-1.5 ס''מ, ומפזרים מעל את שארית המלח. מניחים לתפיחה שנייה של כ-15 דקות.
צולים על גריל חם כ-3 דקות מכל צד. כדאי לבדוק לעיתים תכופות – אם הגריל חם במיוחד, הזמן יתקצר, ואם קר יחסית – יידרש זמן נוסף.
שומרים את הפלאטברד בתנור שחומם ל-90 מעלות עד ההגשה.
הצעת הגשה: ניתן לחתוך את הפלאטברד הגדול לחתיכות אישיות או להגיש אישיים מגולגלים עם בשר ותוספות.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!