לחמניות חלב יפניות בגירסה פרווה

15

מנות

זמן הכנה:

30 דק

זמן כולל:

180 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

הרעיון בלחמניות האלו ומה שמייחד אותן הוא שחלק מהבצק מוכן כרביכה ואחר כך נילוש רגיל עם יתר רכיבי הבצק. הטכניקה הזו נקראת טנגצונג.

העבודה באופן זה מאפשרת ספיגה טובה יותר של הנוזלים בבצק והן סופגות יותר נוזלים מה שגורם להם לתפוח מאוד ולהעלות יותר אדים פנימיים באפיה וכך הן נעשות אוריריות ממשש כמו ענן.

מצרכים

רביכת חלב וקמח
  • 90 מ"ל מים
  • 90 מ"ל חלב סויה
  • 70 גרם קמח
בצק
  • רביכת קמח וחלב
  • 1.5 כפיות מלח
  • 540 גרם קמח
  • 3 ביצים M
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 180 מ"ל חלב סויה בטמפרטורה חמימה
  • 75 גרם סוכר
  • 125 גרם נטורינה בטעם חמאה מומסת

אופן ההכנה

1.

הכנת הרביכה: בסיר קטן מבשלים את רכיבי הרביכה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה של הקמח ועד שמתקבלת תערובת כמו רוטב סמיך ממש, רביכה. כמו בצק מאוד נוזלי כזה שהכף שמערבבים איתו את הרביכה משאיר סימן בערבוב.

2.

מקררים לגמרי לטמפרטורת חדר. חשוב מאוד.

3.

הכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר את רכיבי הבצק יחד עם הרביכה שהתקררה ומעבדים לבצק אחיד וחלק.

דביק מעט אבל נעים ממש. 

4.

מכדררים את הבצק לכדור גדול. מרססים בשמן, מכסים בניילון מתפיחים להכפלת הנפח פי 2.5.

הבצק תופח בצורה מטורפת.

5.

מחלקים את הבצק ל 12-15 חלקים שווים פחות או יותר.

6.

מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ניר אפיה. מכסים בניילון ומתפיחים כרבע שעה-עשרים דקות.

7.

מושחים את הלחמניות בחלב סויה.

8.

אופים ב 190 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.

9.

טיפ: לגירסה חלבית ממירים חלב סויה בחלב רגיל ונטורינה בחמאה.

תנאי אחסון: רצוי להקפיא אם לא מגישים יחסית טרי.

מתכונים נוספים

בייגל מ-2 מרכיבים

לחם זעתר שטוח

לחם שטוח על האש

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

בייגל אמריקאי

פוקצ׳ה עם גבינת חלומי

פיתות שום

לחם בירה ודבש מקמח מלא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן