
5
מנות
15 דק'
40 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מתכון מושלם שמכינים במחבת אחת! יש בו מלא טעמים והוא כל כך משביע! העסיסיות של העוף עם הרוטב המתוק – החריף משתלבים נהדר עם הברוקולי.
טיפ:
ניתן להוסיף ירקות נוספים שאוהבים, כמו פלפלים, שעועית ירוקה או בצל סגול.
מצרכים
- 1/2 חבילה אטריות אורז
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 680 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 2 בצלים פרוסים
- 10 שיני שום פרוסות
- 1 חתיכת ג'ינג'ר טרי, מגורדת (2 כפות)
- 1 פלפל צ'ילי אדום ללא גרעינים, פרוס דק
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 4 כפות שמן שומשום קלוי
- 1 4 כפות דבש
- ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים מאוד
- 3 ליים
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
שופכים מים רותחים על אטריות האורז בקערה בינונית ומשהים למשך 15 דקות .
מסננים את האטריות מהמים ומערבבים עם 2 כפות שמן שומשום, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות דבש ומיץ מליים אחד.
מחממים מחבת ווק על חום גבוה. מוסיפים שמן זית ומחממים היטב.
מוסיפים את העוף בכמה סבבים, כך שהחתיכות לא מעמיסות על המחבת.
מטגנים 2 דקות מכל צד ומוציאים מהווק.
מוסיפים את הבצל לווק ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים מים, ג'ינג'ר, שום ופלפל צ'ילי ומערבבים.
מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים רוטב סויה, דבש ושמן שומשום קלוי ומערבבים היטב.
מחזירים לווק את העוף ואת הנוזלים שהצטברו, מוסיפים את הברוקולי ומיץ משני ליים.
מבשלים 5 דקות נוספות.
מורידים מהאש ומגישים על גבי אטריות האורז.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!