
5 דק'
7 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
המיונז הביתי שהכי מדובר בפסח ! עיקבו במדויק אחר אופן ההכנה, ותהנו ממיונז במרקם יציב ולא נוזלי. אם השימוש הוא במתכונים – כמו ברטבים לסלט , פשטידות וכו' , ניתן לוותר על השום. אם המיונז יוגש כמטבל ליד מצות או תפוחי אדמה – מומלץ להוסיף את השום , שישדרג את הטעם.
מהמתכון הזה יוצאת כמות גדולה, אבל אחרי שתטעמו כנראה תצטרכו להכין אפילו יותר מזה…
מצרכים
- 4 ביצים
- 2 כפות שום
- 1 כף מלח
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות חומץ
- 1 בקבוק שמן כשל"פ
אופן ההכנה
שמים את הביצים ושום בבלנדר עם חלק הלהב ומפעילים על עוצמה גבוהה במשך 30 שניות.
מוסיפים את המלח והסוכר ומפעילים שוב את הבלנדר.
מוסיפים את החומץ ואת השמן וממשיכים לערבב לעוד כמה שניות
שימו לב שבמיונז יש ביצים חיות – לא מומלץ לאחסן יותר מכמה ימים במקרר.
אם לא משתמשים בחומץ בפסח – ניתן להשתמש במקום במיץ לימון .
טיפ: אם המיונז לא יוצא במרקם אחיד, מעבירים לכלי אחר את התערובת. מערבבים היטב במיקסר ביצה אחת (ללא תיבול), ואז מוסיפים את תערובת המיונז בזילוף איטי . מתקבל מיונז המרקם קשה יותר ויציב!